Waren de voorouders van President Biden Slavenhouders?

0
320

De gerapporteerde bevinding, gedetailleerd in een aangepast fragment uit het aankomende boek van Politico-correspondent Ben Schreckinger “The Bidens: Inside the First Family’s Fifty-Year Rise to Power”, werd onlangs ontdekt door Alexander Bannerman.  Na de presidentsverkiezingen van 2020 werkte Bannerman samen met Roberts om de genealogie van Biden samen te stellen voor de winternummers van 2021 van het tijdschrift American Ancestors.

Bannerman vertelde Schreckinger dat het paar tijdens hun onderzoek ontdekte dat twee van Bidens voorouders aan de kant van zijn vader mensen tot slaaf maakten terwijl ze in Maryland woonden. Jesse Robinett, de bet-over-overgrootvader van de president, heeft twee mensen tot slaaf gemaakt in Allegany County, volgens de 1800 Census, zei Bannerman, terwijl Thomas Randle, een andere derde-overgrootvader van Biden, een 14-jarige jongen tot slaaf maakte in Baltimore County in 1850.

De gepubliceerde genealogie van Biden vermeldt deze gerapporteerde banden met slavernij niet. Het is niet ongebruikelijk dat Amerikanen met wortels in het koloniale tijdperk voorouders hebben met banden met de slavernij, en in het geval van Biden was het zeer minimaal.

“Niet veel voorouders en niet veel slaven”, zei Bannerman over de voorouders van de president, die vaak zijn Ierse afkomst aanprijst.

In een poging om Biden tijdens de verkiezingen van 2020 in diskrediet te brengen, zeiden mensen dat hij afstamde van slavenhouders.

Het is onduidelijk of Biden’s gerapporteerde verband met slavenbezit werd gevonden in de genealogie van 2004 of dat hij ervan op de hoogte was. Mary Petty, die ook aan de genealogie werkte, sprak naar verluidt tijdens het proces met de zonen van Biden, Beau en Hunter.

Tijdens de presidentiële campagne van Biden vorig jaar werd verkeerde informatie over zijn afkomst online verspreid, waarbij hij beweerde dat zijn overgrootvader voor de Confederatie vocht en slaven bezat. De verkeerde informatie werd later door verschillende factcheckers onjuist bevonden.

In 2019 werd onthuld dat de familie van de toenmalige senaatsleider Mitch McConnell minstens 14 slaven bezat. In hetzelfde jaar onthulde voormalig presidentskandidaat Beto O’Rourke dat hij en zijn vrouw ook afstammelingen waren van slavenhouders.

De genealogie speelt in de VS-politiek een belangrijke rol. Je voorouders kunnen je maken en breken.

Zie the New York Post.