Ancestry® benoemt voormalige Amazon- en Facebook-executives

0
31

Ancestry® benoemt voormalige Amazon- en Facebook-executives om familiegeschiedenis en AncestryDNA®-groei wereldwijd te stimuleren.

Ancestry®,  is de wereldleider op het gebied van familiegeschiedenis en consumentengenomica, met een ongeëvenaarde collectie van meer dan 30 miljard records en meer dan 20 miljoen mensen in een groeiend DNA-netwerk van consumenten. Het bedrijf is nu 30 jaar operationeel en bestond tot vorig jaar als een zelfstandige onderneming.

Momenteel is PE-bedrijf Blackstone eigenaar van dit bedrijf. Het betaalde er $ 4,7 miljard voor. Dit bedrijf, is momenteel eigendom ook van andere investeerders, waaronder Silver Lake, GIC, Spectrum Equity en Permia. Volgens een Blackstone-release heeft Ancestry $ 1 miljard aan jaarlijkse inkomsten en 3 miljoen betalende klanten.

“Wij geloven dat Ancestry een groot groeipotentieel heeft aangezien mensen van alle leeftijden en achtergronden steeds meer geïnteresseerd raken om meer te weten te komen over hun familiegeschiedenis en over zichzelf, in het bijzonder in de DNA- gegevens over de familie achtergronden, etniciteit en gezondheid. Daarom wil men investeren in verdere data-, functionaliteits- en productontwikkeling om  marktleider Ancestry een ​​gedifferentieerde service te laten blijven bieden. Deze investering is een goed voorbeeld van Blackstone’s voortdurende, overtuigende focus op investeringen in groeiende, digitale consumentenbedrijven , die veerkrachtig zijn in de huidige omgeving en daarbuiten.”

Ancestry wordt een steeds grotere speler in de digitale gezondheidswereld. In het najaar kondigde het bedrijf zijn plannen aan om AncestryHealth te lanceren naast AncestryHealthCore en AncestryHealthPlus. Onlangs heeft men een nieuw product toegevoegd dat zich zal richten op de volgende generatie genomische sequencing. Het nieuwe product is zeer populair in de wereld van de gezondheidszorg en het belooft te screenen op genen die verband houden met een aantal aandoeningen, waaronder borstkanker, hartaandoeningen, darmkanker en bloedaandoeningen.

Na de overname van het bedrijf door Blackstone en GIC in december 2020, heeft Ancestry haar raad van bestuur en managementteam uitgebreid met leiders die erkend worden als pioniers in de technologie-industrie. Voortbouwend op de sterke basis van Ancestry, is het bedrijf gericht op innovatie voor zijn huidige abonnees en biedt het tegelijkertijd nieuwe ervaringen voor de miljoenen mensen over de hele wereld die meer willen weten over hun familie, ongeacht hun achtergrond of de beschikbare inhoud. Daarom heeft  men onlangs Amazon- en Facebook-executives benoemd tot lid van hun leiderschapsteam. Brian Donnelly, voorheen hoofd Diagnostics and Genomics bij Amazon, is benoemd tot Senior Vice President en General Manager van AncestryDNA, en Ashish Nayyar, Senior Director of Data Science van Facebook, is benoemd tot Chief Data Officer. Heather Friedland, die in 2019 bij Ancestry kwam werken en meest recentelijk Senior Vice President, New Products & Growth was, is gepromoveerd tot Chief Product Officer.

“We zijn verheugd deze drie uitmuntende opinieleiders te verwelkomen in onze executive staf, die elk een schat aan ervaring meebrengen van zowel binnen Ancestry als van andere toonaangevende technologiebedrijven”

Brian Donnelly is Senior Vice President en General Manager van AncestryDNA van Amazon, waar hij de wereldwijde leider van Diagnostics and Genomics was. Voordat hij bij Amazon kwam, bekleedde Donnelly verschillende wereldwijde leiderschapsrollen bij toonaangevende genomics-bedrijven, zoals Sequenom, Illumina en Codex DNA, waar hij de Chief Commercial Officer was. In zijn rol die AncestryDNA leidt, zal Donnelly werken aan het bevorderen van wetenschappelijke innovatie en het ontwikkelen van Ancestry’s langetermijnvisie en wereldwijde strategie voor AncestryDNA om groei te stimuleren, de klantervaring te verbeteren en de impact op het totale bedrijf te maximaliseren.

Ashish Nayyar is Chief Data Officer en gaat leiding geven aan analytics, data science en data engineering bij Ancestry. Nayyar heeft meer dan 20 jaar ervaring in het veld en komt bij Ancestry van Facebook, waar hij leiding gaf aan de Entertainment en Commerce Data Science-teams voor de Facebook-app. Nayyar zal verantwoordelijk zijn voor het definiëren van strategieën voor het beheren van gegevens in de hele onderneming om de productinnovatie, bedrijfsgroei en toekomstige waarde-creatie van Ancestry rechtstreeks te ondersteunen.

Heather Friedland werd Chief Product Officer bij Ancestry om de productinnovatie van het bedrijf te versnellen. Friedland trad in juni 2019 in dienst bij Ancestry en was Vice President of Product voor AncestryHealth en Senior Vice President, New Products & Growth. Friedland heeft meer dan twee decennia ervaring in productbeheer en was voorheen Chief Product Officer bij Glassdoor, waar ze de productorganisatie leidde tijdens een periode van snelle groei.

Toch is niet alles koek en ei. Consumer-genomics heeft sinds januari een duw gekregen, toen 23andMe, algemeen beschouwd als een koploper in de ruimte, 100 werknemers ontsloeg, vanwege een afnemende vraag naar de diensten. Ancestry volgde kort daarna het voorbeeld van zijn concurrent en ontsloeg ook ongeveer 100 mensen. Anne Wojcicki, CEO van 23andMe, noemde enkele van de problemen met betrekking tot consumenten privacy kwesties als oorzaak.  Met deze nieuwe benoemingen op het gebied van de media wil Blackstone het getij keren.