Wapenregistratie VAN KLEEF

0
420

Het wapen van de familie Van Kleef (Veghel, Noord-Brabant) is beoordeeld en geregistreerd door het Nederlands College Heraldiek, een activiteit van vertegenwoordigers van de NGV en van De Hollandse Vereniging voor Genealogie “Ons Voorgeslacht”.

Beschrijving:
Schild: schuingevierendeeld van goud en groen: I een stralende rode zon; II en III een gouden korenaar; IV een zwarte twee-achtste muzieknoot van oplopende toon.
Schilddekking: aanziende traliehelm met wrong. en helmkleed in groen, gevoerd van goud.
Helmteken: drie gouden korenaren.
Devies: LAUDE.

Dit wapen is in 2018 ontworpen door aanvrager ten behoeve van zijn ouders en hun naamdragende nakomelingen. Aanvrager stamt af van Henricus van Kleef, geboren te Veghel op 31 augustus 1856, landbouwer, overleden aldaar op 26 november 1942, zoon van Piet van Kleef en Anna Maria Ketelaars; getrouwd te Veghel op 22 februari 1886 met Johanna Maria van der Linden.

Geregistreerd op verzoek van Johannes Hendrikus Maria van Kleef, geboren te Nijmegen op 6 maart 1959, wonende aldaar, zoon van Petrus Martinus Maria van Kleef en Huberta Maria Munsters.

Registratie: NRF 2019.290, Amsterdam, 22 maart 2019.

Motivering: De grootvader van vaderskant van de aanvrager had een boerderij waar met name graan verbouwd werd. De grootvader van moederszijde was eigenaar van een fabriek in landbouwwerktuigen. De kleuren goud en groen symboliseren het graan dat op het groene land groeit. De familie heeft een eigen lied dat graag gezongen wordt bij feestelijkheden. De rode zon symboliseert een ondergaande zon na een lange dag van hard werken op het landen waarvoor “lof” (LAUDE).