Vertraging van de vraag in de hele DNA-categorie

0
37

DNA-testbedrijven 23andMe en Ancestry hebben de afgelopen maand elk ongeveer 100 werknemers ontslagen, respectievelijk ongeveer 14 en 6 procent van hun personeelsbestand.

In het nieuwsbericht van 7 februari hebben wij U bericht dat het aantal aanvragen voor DNA-onderzoekingen is gedaald waarbij 23 en Me wezen op dalende verkopen als de redenen voor de ontslagen, Er is een vertraging van de vraag in de hele DNA-categorie” volgens een blogpost. De belangstelling voor DNA-testen is tot 2016, 2017 en 2018 omhooggeschoten, waarbij miljoenen mensen kits hebben gekocht van bedrijven die rechtstreeks aan de consument werken. Maar in 2019 begon de interesse te verminderen – Illumina, die producten maakt die door deze bedrijven worden gebruikt, zei dat de markt zwak was.

Dat komt waarschijnlijk omdat de markt verzadigd is, en de meeste mensen die een DNA-testkit willen kopen, hebben dat al gedaan. Samen met het probleem leent de service zich niet voor terugkerende klanten. “Je wordt één keer getest en je bent klaar.
23andMe speculeerde dat bezorgdheid over genetische privacy een reden zou kunnen zijn voor de daling van de verkoop. Verder onderzoek stelt dat dit geen grote rol speelt.

Ancestry zegt dat de focus verschuift naar Ancestry Health en is van plan nieuwe producten te introduceren die klanten informatie geven over hun gezondheidsrisico’s. 23andMe is van plan zijn onderzoek te concentreren op een tak voor geneesmiddelenontwikkeling, die al lucratief is gebleken: het begon in 2018 samen te werken met farmaceutische bedrijven en in januari verkocht het bedrijf de rechten op een zelf ontwikkeld medicijn. De afgelopen jaren hebben beide bedrijven hun databanken met genetische gegevens opgebouwd en zijn ze misschien al groot genoeg om vragen over de gezondheidszorg te beantwoorden. Deze databases hebben al veel informatie die nuttig kunnen zijn voor onderzoekers en geneesmiddelenontwikkelaars. Als ze dat punt hebben bereikt, en het kost dure marketing en advertenties om nieuwe klanten aan te trekken.

https://www.theverge.com/2020/2/6/21126360/23andme-ancestry-layoffs-genetics-dna-market-privacy