SnipTag – een Macintosh-app

0
21

SnipTag – een Helper Macintosh-app voor genealogen

De SnipTag is een programma voor het scannen van foto’s en metagegevens (bijschriften en andere informatie toevoegen). Het is handig voor iedereen die digitale foto’s op een Macintosh scant of manipuleert, maar het lijkt me vooral handig voor genealogen. Ik denk dat het uitstekend zou zijn voor het digitaliseren van een oud fotoalbum. Zodra de foto’s zijn gedigitaliseerd, is het natuurlijk eenvoudig om een volledig fotoalbum met familieleden te delen via persoonlijke e-mailwebsites of op een van een aantal andere methoden.

SnipTag voor Mac heeft 2 tools – één voor uw afgedrukte foto’s, één voor digitaal. In enkele seconden kunt u bij uw foto digitalisatie doen wat uren repetitief, saai werk zou hebben gekost.
SnipTag is eenvoudig te gebruiken en doet meer dan andere programma’s voor het bijsnijden van afbeeldingen. Het snijdt JPG-, PNG-, TIFF- en BMP-afbeeldingen bij en slaat bijgesneden foto’s op in hun oorspronkelijke indeling en resolutie.
SnipTag kan worden gebruikt om korte of lange bijschriften aan elke foto toe te voegen. De bijschriften kunnen zelfs in de foto’s worden ingesloten en worden opgenomen als de foto’s worden gekopieerd of doorgestuurd naar andere familieleden.

De prijs is een beetje ingewikkeld, hoewel de bedoeling is “betaal alleen voor wat u nodig heeft” (om de woorden van een populaire tv-comSnipTag – een Helper Macintosh-app voor genealogen te gebruiken.

Zie : https://sniptagapp.com/.