Uit de oude koektrommel

0
631

Een genealogiesite met een schat aan gegevens.

Door het genieten van de verhalen en van allerlei grappige en smakelijke anekdotes die in haar kindertijd thuis bij familiebezoeken familiefeesten verteld werden ontstond geleidelijk de belangstelling voor de familiegeschiedenis. Volwassen geworden werden de eerste stappen gezet in de wereld van de genealogie. Benieuwd naar de geheimen van de familie en de echtheid van de vertelde verhalen zocht ze naar de echtheid hiervan. Al snel bleek lang niet alles wat verteld was te kloppen en dus was het belangrijk te speuren naar de waarheid.

Nadat duidelijk geworden was hoe het zat met de grootouders en overgrootouders werd verder gezocht naar de schoonfamilie. De belangstelling die de familieleden toonden voor de resultaten spoorden haar aan om steeds verder te zoeken. Diverse familiearchieven kwamen te voorschijn en de zoektocht bracht haar naar documenten en registers waar ze nooit van gehoord had. Via het internet werd het gemakkelijker om te zoeken naar zaken waarvan zij niet wist of die geregistreerd en bewaard waren. Een oude plattegrond van een dorp twee of vijf eeuwen geleden, telefoonboeken, militaire gegevens, etc.

In het geheim maakten familieleden een website voor haar aan. Tanja Enklaar (haar naam) heeft deze inmiddels uitgebreid tot een keur aan genealogische onderwerpen waar veel genealogen hun voordeel mee kunnen doen.
De website kent 10 menu-items: Home; Genealogie; Genealogische bronnen; Militairen; Eerste en tweede wereldoorlog; Diverse items; Woordenboeken wetten en BR: Over mij; Ter info; Contact. Zeker de helft van deze menu’s heeft meer dan 12 items. Er staan items in die niet bij elke genealoog bekend zijn.
Onder genealogie komt u o.a Doop onder conditie en Trouwen met de handschoen tegen. Onder genealogische bronnen vindt u verwijzingen naar bronnen uit Belgiƫ; Duitsland; Frankrijk; Nederlands Indiƫ en Suriname. In Buitenbeentjes (niet direct onder genealogische bronnen vallende links) staat o.a. Ongewenste prostituees in Amsterdam. Onder Militairen bv een item over oude militaire rangen en functies.

Het loont de moeite deze uitgebreide site eens te bekijken. Uit de oude Koektrommel.