Topotijdreis brengt Nederland nu nog beter in kaart

0
748

Hoe zag uw leefomgeving er 50, 100 of zelfs 200 jaar geleden uit? En hoe is de stad waarin u woont gegroeid? Dat ziet u nu nog beter omdat Topotijdreis.nl is verbeterd. U kunt nu gemakkelijker scrollen, kaarten vergelijken en delen met anderen.

Nieuw op Topotijdreis.nl

  • Scrollen door de jaartallen gaat sneller. Zo vindt u gemakkelijker topografische kaarten en luchtfoto’s. 
  • Vergelijk topografische kaarten of luchtfoto’s uit verschillende jaren met elkaar. Zo ziet u in 1 oogopslag wat er is veranderd in (delen van) Nederland. 
  • Het beeld met de kaart of luchtfoto op uw scherm is ruimer, zo ziet u meer van het gebied.
  • Meer mogelijkheden voor het delen via sociale media van de kaarten. 

Nu ook kaarten vergelijken

U kunt kaarten of luchtfoto’s uit verschillende jaren nu ook met elkaar te vergelijken. Zet ze naast elkaar en ze blijven op dezelfde grootte ingezoomd voor het gebied dat in beeld is. Deze weergave werkt ook op een mobiel apparaat. Rechts onderin het scherm kunt u zien naar welke kaart u kijkt.

Kaart die u ziet delen met anderen

U kunt via Twitter, LinkedIn, WhatsApp (mobiel) of het kopiëren van de link de informatie delen. De ontvanger van de link of het bericht ziet dan precies hetzelfde op Topotijdreis.   Dus op hetzelfde schaalniveau, gebied en jaartal. Dit werkt ook met de eerdergenoemde vergelijk-functie, zodat u ook ‘vergelijk-kaarten’ kunt delen.

Vergelijk kaarten met de nieuwe Topotijdreis

Bekijk de video op kadaster.nl

Over Topotijdreis

In 2015 introduceerden het Kadaster en kaartenspecialist Esri Topotijdreis, ter ere van 200 jaar topografische kaarten in Nederland. Topotijdreis wordt steeds verder ontwikkeld. Zo worden steeds nieuwe actuele kaarten en luchtfoto’s toegevoegd. Samen met Studio Wolf is de kaart nu weer toegankelijker gemaakt.

bron: kadaster