Analyse van mitochondriale HVR I + II toont groot aantal variaties

0
30

Analyse van mitochondriale HVR I (nucleotideposities: 16023–16414) en HVR II (nucleotideposities: 53–424) toonde de aanwezigheid van een groot aantal variaties, zowel bekende als nieuwe mutaties

Sano Genetics, een healthtech-start-up mede opgericht door drie genomics-postdoctoraalstudenten van de University of Cambridge, heeft 11 miljoen dollar opgehaald in een Series A-financieringsronde onder leiding van MMC Ventures, met verdere financiering van Episode 1, Seedcamp en verschillende angel-investeerders.

Deze omvatten Paul Forster, een mede-oprichter en voormalig CEO van Indeed, Paul Wicks, voormalig VP van innovatie bij PatientsLikeMe, en Margo Georgiadis, de voormalige CEO van Ancestry.com.

De startup heeft een softwareplatform ontwikkeld dat patiënten met zeldzame en chronische aandoeningen, zoals Long Covid, multiple sclerose, Parkinson en Alzheimer, rechtstreeks in contact brengt met biotech- en farmaceutische bedrijven die gepersonaliseerd onderzoek naar medicijnen leiden – een markt met een waarde van 52,4 miljard dollar in 2020 en tegen 2027 voorspeld een bedrag van 112,8 miljard dollar.

Het biedt zijn biotech- en farmaceutische klanten ook de mogelijkheid om merkportalen aan te sturen voor werving en betrokkenheid van deelnemers, op nationale of wereldwijde schaal.

Sano Genetics heeft in 2018 500k GBP aan pre-seed-financiering opgehaald en in 2020 GBP 2,5 miljoen aan seed-financiering, waardoor het platform in handen kwam van meer klanten, waaronder ontwikkelaars van precisiegeneesmiddelen BenevolentAI, ESCAPE Bio en biobanken op populatieschaal zoals als de NIHR BioResource.

Sano Genetics, een startup met een brede missie om gepersonaliseerd medicijnonderzoek te ondersteunen door de deelname aan klinische onderzoeken te vergroten, heeft £ 2,5 miljoen aan startkapitaal opgehaald.

Sano Genetics zegt dat een deel van het nieuwe kapitaal zal zijn om gratis DNA-testkits voor thuis te financieren voor 3.000 mensen die getroffen zijn door Long COVID. Het zal ook verder investeren in de ontwikkeling van zijn technologieplatform en het team laten groeien

Sano Genetics biedt de  mogelijkheden voor genetische tests thuis, en ziet dat het bedrijf onderzoek ondersteunt naar multiple sclerose, spondylitis ankylopoetica, NAFLD en colitis ulcerosa2, met een onderzoeksprogramma voor de ziekte van Parkinson op de agenda voor later in 2021.

“Voor deelnemers aan medisch onderzoek is het proces niet gebruiksvriendelijk”, Er is meestal weinig tot geen voordeel voor deelnemers buiten altruïsme, deelnemen is moeilijk en tijdrovend en mensen maken zich ook zorgen over de privacy van hun gevoelige genetische en medische informatie. [Daarom] is het voor onderzoekers in de biotechnologie, de farma en de academische wereld erg moeilijk om onderzoeksdeelnemers aan te trekken en te behouden, wat aanzienlijke kosten en tijd aan hun onderzoek toevoegt. Met name voor onderzoek waarbij genetica en precisietherapieën betrokken zijn, is het een dubbele uitdaging om de ‘juiste’ patiënten te vinden, omdat genetische tests geen routine zijn in de gezondheidszorg”.

Daarom , matcht Sano Genetics via haar platform relevante deelnemers aan onderzoek. Het maakt deelname vervolgens gemakkelijker door genetische tests thuis mogelijk te maken en door deelnemers door het proces te leiden. Het systeem is zo ontworpen dat gebruikers precies weten wat er met hun gegevens gebeurt, en we bieden ze eenvoudige manieren om hun gegevens te beheren”, legt Short uit. “We houden onze gebruikers betrokken en betrokken bij het onderzoeksproces door hen updates te geven over het onderzoek waaraan ze hebben deelgenomen, en met gratis gepersonaliseerde inhoud, waaronder genetische rapporten en verhalen van andere mensen zoals zij op onze blog”.

Een typische eindgebruiker is iemand die een chronische of zeldzame ziekte heeft en het platform gebruikt om deel te nemen aan onderzoek dat hen persoonlijk helpt.