Regionaal archief rivierenland bericht: Vrijwilligers voeren 100.000 namen in

0
69

Onze vrijwilligers zitten al het grootste deel van het jaar thuis door de coronamaatregelen. Maar dat betekent zeker niet dat ze niets doen. Samen hebben ze dit jaar al zo ongeveer 100.000 namen ingevoerd bij het ontsluiten van genealogische bronnen in ons werkgebied.

Inmiddels zijn er 40.996 namen ingevoerd van Lingewaal. Dit waren er begin dit jaar 6974. Deze ruim 34.000 namen zijn ingevoerd door 5 vaste vrijwilligers en in de 1e periode met coronamaatregelen ook door een paar collega’s en vrijwilligers die niet aan hun gebruikelijke project bij het RAR konden werken. Het gaat om in totaal 77 registers van Asperen, Herwijnen, Heukelum, Spijk en Vuren, waarvan er nu 27 geïndexeerd online zijn.

Kees Kinneging, een van onze nieuwste vrijwilligers (de 81-jarige Kees Kinneging) stevig door aan de burgerlijke stand registers van deze Lingewaalse gemeenten. Hij indexeerde een ongelooflijk aantal van 23.566 namen (13.078 bij huwelijken en 10.488 bij overlijdens). Een deel hiervan is online, de rest volgt snel.

Doop-, trouw-, begraaf en lidmatenregisters van het hele RAR-gebied Hiernaast zijn uiteraard ook nog de nodige doop- trouw- begraaf en lidmatenregisters geïndexeerd. Daar zijn alleen sinds april al ruim 23.000 namen ingevoerd, gecontroleerd en online gezet! Sommige bladzijdes zijn heel lastig te lezen omdat ze zo vervaagd zijn. Hieronder zie je een voorbeeld van zo’n pagina uit het hervormd notulen-, doop-, trouw- en lidmatenboek van Gellicum (1755-1771). Op de andere foto zie je onze collega Minte die met een speciaal blacklight het toch nog voor elkaar krijgt om dit soort teksten te ontcijferen!