Personendatabase BHIC groeit door… dan 20 miljoen vermeldingen

0
113

Je leest het goed! We hebben de grens van meer dan 20 miljoen vermeldingen bereikt. Daarmee is www.bhic.nl/stamboom niet alleen de populairste archiefdatabase van het BHIC, maar ook de grootste van de provincie. In deze database kan iedereen zoeken naar vermeldingen van personen in archiefakten. 20.000.000 is trouwens wel een mijlpaal om even bij stil te staan, want waar komen al die gegevens vandaan en niet te vergeten: aan wie hebben wij dit allemaal te danken?

Onmisbare vrijwilligers
De database kwam tot stand dankzij honderden onmisbare vrijwilligers die ons al decennia lang helpen bij het invoeren van gegevens uit oude akten in de computer. Vincent van de Griend en Rens van Ballegooij begeleiden onze vrijwilligers en zijn dagelijks betrokken bij al het werk dat hierbij komt kijken.

Ondanks de corona-crisis werken de vrijwilligers van het BHIC dus nog hard door om dé genealogische database van Noord-Brabant nóg beter te maken. Bovendien houden ze zich niet alleen bezig met het invoeren van de registers, maar controleren zij ook nog eens alle registers die zijn ingevoerd. Dit om de kwaliteit van onze database te waarborgen.

Toekomst
Voor de toekomst willen we onze database verder uitbreiden. We voegen steeds meer bronnen toe om de database zo compleet mogelijk te maken. Goed nieuws voor alle genealogische onderzoekers dus! Mocht je in het verleden vast zijn gelopen, mogelijk is er nu wel al een oplossing voor je te vinden.

Op naar de 25 miljoen!
Het indexeren en online zetten van die gegevens moet gezien worden in de context van een algemene trend van archieven om zoveel mogelijk openbaar en gemakkelijk vindbaar te maken. Vrijwilligersbegeleiders Rens en Vincent zijn trots en bedanken alle vrijwilligers van het BHIC die daar keihard voor werken. Samen roepen ze in koor: op naar de 25 miljoen!”