MyHeritage: update van de “Theory of Family Relativity’

0
56

MyHeritage kondigt een update aan van de “Theory of Family Relativity’ voor de bevestiging of verwerping dat DNA matches bloedverwant zijn.
De DNA-database op MyHeritage groeit gestaag en heeft tot op heden 5,1 miljoen kits, doordat we historische records blijven toevoegen aan MyHeritage. Nieuwe stambomen worden toegevoegd, Voortdurend blijven onze gebruikers nieuwe Theories of Family Relativity™ ontvangen die duidelijk maken hoe ze gerelateerd zijn aan sommige van de aanwezige DNA-matches. De gebruikers hebben om een functionaliteit gevraagd om de door een “Theory of Family Relativity” (veronderstelde) bloedverwantschap te kunnen bevestigen of te verwerpen. Deze nieuwe functionaliteit biedt onze gebruikers de middelen om vermoedde verwantschappen systematisch te beoordelen, hun oordeel over hun juistheid te geven en ervoor te zorgen dat nieuwe informatie niet wordt gemist.

De meeste DNA-gebruikers van MyHeritage hebben duizenden potentiele DNA-matches. De mogelijkheid om DNA-matches te filteren op genetische groepen stelt gebruikers in staat om dieper in te gaan op de vraag of deze matches relevant zijn voor hun onderzoeks- of interessegebieden.

De functie Theory of Family Relativity™ op MyHeritage bevat genealogische informatie uit alle historische gegevens en stamboomprofielen van het bedrijf om veronderstellingen over hoe DNA-matches zijn gerelateerd zijn te toetsen. Hoewel de gepresenteerde theorieën vaak juist zijn, zijn ze soms onjuist. Voorheen was er geen manier om een mogelijke DNA-bloedverwantschap te bevestigen of te verwerpen.

Met deze nieuwe functionaliteit kunnen MyHeritage-gebruikers hun mogelijke bloedverwante DNA-matches systematisch herzien en de veronderstellingen markeren die ze al hebben bekeken, zodat ze zich op nieuwe kunnen concentreren. Bovendien is onlangs ook een nieuw filter geïntroduceerd die bij de DNA Match-pagina’s “Genetische Groepen” kunnen worden toegepast. Men kan nu de DNA-matchlijst filteren op de genetische groepen waartoe iemands matches zou kunnen behoren.