Studie vindt 14 levende mannelijke nakomelingen van Leonardo da Vinci

0
250

Studie vindt dat de stamboom van Leonardo da Vinci 21 generaties omspant, inclusief 14 levende mannelijke nakomelingen

De nieuw gedocumenteerde genealogie zou wetenschappers kunnen helpen het lang verloren gewaande DNA van Leonardo te identificeren.

Hoewel Leonardo da Vinci nooit getrouwd is of zelf kinderen heeft verwekt, had hij minstens 22 halfbroers die de genen van de familie verspreidden eeuwen nadat de beroemde renaissancekunstenaar en uitvinder stierf. Volgens de resultaten van een tien jaar durend onderzoek door onderzoekers in Italië, omvat de da Vinci-stamboom minstens 21 generaties verspreid over 690 jaar. Volgens de onderzoekers leven er vandaag de dag nog minstens 14 mannelijke nakomelingen van Da Vinci, wat enorm zou kunnen helpen bij het zoeken naar Leonardo’s DNA.

Leonardo Da Vinci werd in 1452 geboren in de Toscaanse stad Anchiano, ongeveer 29 kilometer ten westen van Florence.
Buitenechtelijk geboren uit de gerespecteerde Florentijnse notaris Ser Piero en een jonge boerenvrouw genaamd Caterina, werd Da Vinci opgevoed door zijn vader en zijn stiefmoeder. Op vijfjarige leeftijd verhuisde hij naar het landgoed van zijn vader in het nabijgelegen Vinci (de stad waar zijn achternaam vandaan komt), waar hij bij zijn oom en grootouders woonde.

Al meer dan tien jaar leggen Alessandro Vezzosi en Agnese Sabato, zowel kunsthistorici als experts in het leven van Leonardo, de puzzelstukjes samen die de da Vinci-stamboom vormen. Met behulp van historische documenten voerden de twee Italiaanse onderzoekers genealogisch speurwerk uit dat de familie van Leonardo gedurende vele generaties documenteerde.

U kunt de details lezen in een artikel van Tibi Puiu op de ZME Science-website op: https://www.zmescience.com/science/da-vinci-family-06072021/.