Hoofdkantoor 23andMe verhuist van Sunnyvale naar South San Francisco

0
28

23andMe is de enige DNA-onderneming die goedkeuring heeft gekregen van FDA, het instituut dat toeziet op bedrijven in de gezondheidssfeer, en licenties kan toekennen.

23andMe, dat heeft gezegd dat het van plan is om de komende jaren honderden werknemers in dienst te nemen.  De directie heeft bevestigd dat dit DNA-onderzoek instituut zal verhuizen van zijn oude hoofdkantoor in Mountain View naar een nieuw ontwikkelingsproject in Sunnyvale, Californië.

Het bedrijf heeft ’s werelds grootste crowdsourced platform voor genetisch onderzoek gecreëerd, waarbij 80 procent van zijn klanten ervoor kiest om deel te nemen. Het 23andMe-onderzoeksplatform heeft meer dan 180 publicaties opgeleverd over de genetische onderbouwing van een breed scala aan ziekten, aandoeningen en eigenschappen. Het platform stuurt ook de 23andMe Therapeutics-groep aan, die momenteel programma’s voor het ontdekken van geneesmiddelen nastreeft welke zijn geworteld in menselijke genetica in een spectrum van ziektegebieden, waaronder oncologie, ademhalings- en hart- en vaatziekten, naast andere therapeutische gebieden.

23andMe is door Glassdoor genoemd als een van de beste werkplekken. CEO Anne Wojcicki werd ook uitgeroepen tot een van de beste CEO’s van Glassdoor in 2019 en een van Comparably’s “Beste CEO’s voor vrouwen” in 2021.
Ander nieuws, Anne Wojcicki tekende (enige tijd geleden) ook de Giving Pledge – een belofte die 236 van ’s werelds superrijken hebben gedaan om ten minste de helft van hun fortuin te schenken aan goede doelen. Andere notabelen die de belofte hebben ondertekend zijn onder meer Warren Buffett, Bill en Melinda Gates, Paul G. Allen (nu overleden in 2018), George Lucas en Mellody Hobson, Elon Musk, T. Boone Pickens (overleden in 2019), David Rockefeller (overleden in 2017), Jeff en Marieke Rothschild, Ted Turner, en Mark Zuckerberg en Priscilla Chan.

Nog ander nieuws: Anne Wojcicki is de zus van Susan Wojcicki, de CEO van YouTube. Anne Wojcicki is ook de ex-vrouw van Sergey Brin, medeoprichter van Google.

Anne Wojcicki heeft ook regelmatig belangstelling getoond voor een “revolutionaire gezondheidszorg” met DNA-testen, omdat het consumenten voldoende informatie zou kunnen bieden om mogelijke genetische ziekten te voorspellen.

Als je deze bedrijven op de korrel neemt dan werken de giga mediabedrijven zoals google, you tube, en andere van deze bedrijven nauw met elkaar samen op het gebied van DNA, door familieverwantschappen. Toch was het me liever geweest dat dit geen commerciële bedrijven waren, maar staatsbedrijven met goede interne supervisie en controle.