ONLINE Familieberichten

0
744

Deze site heeft als doel het beschikbaar stellen van informatie over familieberichten die o.a. in de landelijke kranten en regionale bladen gestaan hebben. Hier kunt u een keuze maken uit ruim 1,1 miljoen geboorte-, huwelijks- en overlijdensadvertenties, bidprentjes, rouwbrieven, enz. De doelgroep is de genealogisch onderzoeker. In tegenstelling tot soortgelijke projecten is (en blijft) online-familieberichten een gratis dienst voor iedereen! Er wordt dagelijks aan de site gewerkt door een team van vrijwilligers.

Het is mogelijk om zelf familiedrukwerk toe te voegen aan onze database. Deze gegevens komen dan, na validatie, beschikbaar voor iedereen. Vaak staat er nog wel een oude schoenendoos met familiedrukwerk onder de bank, of is er juist wat via de post ontvangen wegens een recente familiegebeurtenis. Weggooien kan natuurlijk, maar door deze mogelijkheid wordt het familiedrukwerk toch bewaard.
Met een scanner kunt u zelf de doos met familiedrukwerk toevoegen aan deze site. Dus geboortekaartjes, rouwbrieven, etc. Stel alles beschikbaar. Volg de instructies op de aanmeldpagina. Na aanmelding kunt u de gegevens invoeren op de pagina familiedrukwerk.

https://www.online-familieberichten.nl/