Geneanet DNA de eerste Europese DNA-database

0
51

Geneanet lanceert een nieuwe service, Geneanet DNA

Geneanet DNA de eerste Europese DNA-database . Miljoenen hebben al een genealogische DNA-test gedaan. Geneanet lanceert nu Geneanet DNA, een nieuwe bètatestservice waarmee u de onbewerkte gegevens van een DNA-testkit van een bedrijf kunt uploaden. Deze kunt u dan vergelijken met de DNA-gegevens van andere gebruikers. U hoeft alleen uw onbewerkte DNA-gegevens van de site van uw provider te downloaden en naar hun database te uploaden. Het is heel eenvoudig en Geneanet helpt u met tutorials als u een DNA-testkit hebt genomen bij AncestryDNA, 23andMe, MyHeritage, FamilyTreeDNA of Living DNA.

Bij Geneanet doen we genealogie, alleen genealogie. We denken dat DNA-tests een extra hulpmiddel zijn om nieuwe familieleden te vinden.

Geneanet is de grootste Europese genealogiewebsite met meer dan 3 miljoen leden. De Geneanet DNA-service is gratis: u kunt de lijst met uw DNA-familieleden opvragen en contact met hen opnemen. In tegenstelling tot sommige andere websites heeft u geen betaald abonnement nodig om de stamboom van een ander lid te bekijken en contact op te nemen met een lid op Geneanet.

Geneanet is een website in Europa die de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) respecteert. Volgens deze verordening kan Geneanet de DNA-gegevens van haar leden niet voor een ander doel gebruiken dan hun overeengekomen doel. U blijft de eigenaar van uw DNA-gegevens en kunt u deze op elk gewenst moment verwijderen. Twee personen die een DNA-test met twee verschillende providers hebben laten uitvoeren, krijgen de mogelijkheid om DNA-familieleden te vinden via de Geneanet DNA-database.

Zie : https://en.geneanet.org/genealogyblog/post/2020/02/geneanet-launches-geneanet-dna.