Family History Hosting kondigt GEDCOM Assessment v1.03 aan

0
35

Family History Hosting, heeft versie 1.03 van gratis GEDCOM-beoordelingsbronnen inclusief assess.ged aangekondigd.

Assess.ged is een speciaal GEDCOM-bestand dat u kunt gebruiken om de GEDCOM-import te testen en de mogelijkheid van elk programma dat een GEDCOM-bestand leest en de inhoud daarvan importeert. Door de resultaten te bekijken, kunt u zien of de verschillende GEDCOM-records en recordcombinaties correct zijn verwerkt

De GEDCOM Assessment-website op https://www.gedcomassessment.com/ omvat beoordelingsresultaten op https://www.gedcomassessment.com/en/contents.htm#assessments voor veertien populaire programma’s, waaronder Family Tree Maker® 2019.
Eindgebruikers moeten beoordelen het beoordelingsresultaat voor elk programma dat ze gebruiken en te beoordelen of men het resultaat kan accepteren.
Zie Grafiek op https://www.gedcomassessment.com/en/comparison-chart.htm.

Verschillende software-uitgevers hebben GEDCOM Assessment gebruikt om hun eigen beoordelingen te toetsen en eventueel te corrigeren. Dit is een geweldig resultaat voor de genealogische gemeenschap! Hoe meer programma’s voldoen aan de GEDCOM-standaard, des te eenvoudiger is het om gegevens uit te wisselen bij de verschillende software programma’s.

Iedereen mag assessment.ged downloaden en gebruiken. Er zijn geen gebruikskosten. Assess.ged is auteursrechtelijk beschermd. U kunt assess.ged voor eigen gebruik bewerken, maar verspreiding van kopieën van assess.ged, al dan niet gewijzigd, is verboden.

De maker van deze software is Family Tree Maker 2019. Dit is een geregistreerd handelsmerk van The Software MacKiev. Dertig jaar is Family Tree Maker® de favoriete genealogiesoftware van Amerika.
Belangrijkste productkenmerken van deze software: het maakt snel en eenvoudig uw stamboom; synchronisatie met Ancestry.com.; genealogische hints uit Ancestry en FamilySearch en het geeft tijdbalken en interactieve kaarten.

Dit lijkt me een belangrijke nieuwe softwaretool. Als elke softwareontwikkelaar de vandaag aangekondigde GEDCOM-beoordelingstool zou gebruiken, zou het eindresultaat nauwkeurigere toekomstige overdracht van genealogiegegevens via GEDCOM mogelijk moeten zijn.

zie ook: https://www.compgen.de/2020/02/gedcom-import-von-genealogieprogrammen-pruefen/