FamilySearch in 2020

0
300

FamilySearch International is de grootste genealogische organisatie ter wereld. FamilySearch is een non-profit, vrijwilligersgestuurde organisatie gesponsord door De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Miljoenen mensen gebruiken FamilySearch-records, bronnen en services. Zij streven, verzamelen en bewaren al meer dan 100 jaar actief genealogische gegevens over de hele wereld.


Wat zijn de komende innovaties bij FamilySearch

• Meer talen
FamilySearch.org zal begin 2020 ondersteuning bieden voor meer talen. De FamilySearch Family Tree, records search, en memories en andere essentiële site-ervaringen zullen nu ook in het Nederland beschikbaar worden gesteld. Voor de meeste gebruikers wordt de FamilySearch-site automatisch geopend in de taal die het beste overeenkomt met de browser- of apparaat instellingen.

• Gedigitaliseerde data
FamilySearch brengt een nieuwe tool uit voor het bekijken van recent gedigitaliseerde recordafbeeldingen. Met deze functie kan men gemakkelijker afbeeldingen vinden die nog niet zijn geïndexeerd (of tekst doorzoekbaar), waardoor men sneller toegang heeft tot nieuwe records. FamilySearch heeft meer dan 300 camera’s die wereldwijd operationeel zijn voor het digitaliseren en bewaren van records. Met de aankomende Explore Images-tool kunnen nieuwe recordafbeeldingen binnen enkele dagen of weken op de site worden bekeken, in plaats van maanden of jaren te moeten wachten op de verwerking. Bovendien kunnen datums en plaatsen in recordindexen binnenkort worden bewerkt op FamilySearch.org. Deze functie is vergelijkbaar met een update in 2019 waarmee gebruikers de naamvelden in geïndexeerde records konden bewerken.

• Beter samenvoegen (merge functie)
Met het nieuwe jaar ziet men aanzienlijke verbeteringen in de merge functie in de FamilyTree. De FamilySearch-stamboom is ‘s werelds grootste gedeelde boom, wat betekent dat gebruikers voorouderprofielen (persoonspagina’s) kunnen samenvoegen wanneer ze dubbele profielen vinden. Deze functie wordt binnenkort verder gestroomlijnd en verbeterd.

• Updates voor de laatste wijzigingen en een nieuw tabblad met bijdragen
Het logboek Laatste wijzigingen voor persoonspagina’s wordt in 2020 bijgewerkt. Men kan meer details bekijken over wat er op elke persoonspagina in de structuurweergave is bewerkt.
Er komt binnenkort ook een nieuw tabblad Mijn bijdragen op de Family Tree-app en de desktopsite. Met deze functie wordt getoond wat u aan de stamboom hebt toegevoegd, inclusief bron, herinneringen en toegevoegde personen. Het bevat ook een overzicht van de wijzigingen die u hebt aangebracht in de gedeelde structuur en een lijst met de privépersonen in uw privéruimte. (Dit zijn de profielen die u hebt gemaakt voor levende personen, die privé worden gehouden. Lees hier meer over privéruimtes in family tree.)

• Interactie tussen gebruikers verbeteren
In 2020 zal FamilySearch updates toevoegen om sociale interacties tussen gebruikers op de FamilySearch-website te helpen verbeteren. Family Tree-gebruikers kunnen ook de persoonspagina’s van hun voorouders delen op sociale media-websites zoals WhatsApp en Facebook.