FamilySearch bereikt 8 miljard doorzoekbare namen in historische archieven

0
63

Bezoekers van FamilySearch over de hele wereld doen online familieontdekkingen via de gratis service. Non-profit FamilySearch publiceerde onlangs haar 8 miljardste gratis doorzoekbare naam uit haar wereldwijde historische datacollectie online. Het is een ongelooflijke prestatie. Het is indrukwekkend om zoveel namen digitaal te bewaren en vrij doorzoekbaar online te maken. Maar het zijn de persoonlijke familiebanden die er het meest toe doen. Bij elk nieuw record is er de mogelijkheid om een ontbrekende schakel in een stamboom te vinden. FamilySearch voegt elke dag meer dan 1 miljoen nieuwe records toe. Het vinden van zelfs maar één extra hint uit een record kan een verschil uit maken. Met meer dan 8 miljard doorzoekbare namen en een groeiend aantal wordt de kans dat de vertakkingen van een stamboom steeds betrouwbaarder worden.

Groei zit aan de basis van FamilySearch. Het begon 125 jaar geleden als de Genealogical Society of Utah, met slechts 300 boeken met familierapporten op de boek schappen. Nu heeft FamilySearch 3,2 miljard digitale afbeeldingen, 490.000 digitale boeken en een stamboom met meer dan een miljard meer door gebruikers bijgedragen records online beschikbaar. En het voegt elke dag meer dan 1 miljoen nieuwe records toe. In de afgelopen 10 jaar zijn er zeven miljard namen uit bijna elk land bijgekomen. En de inspanningen worden geintesiveerd om de toegang tot nog meer genealogisch relevante gegevens te vergroten. Zelfs één extra hint uit een record kan een verschil maken. FamilySearch dankt deze opmerkelijke prestatie grotendeels aan zijn toegewijde online vrijwilligers, innovatieve technologieën en groeiende partnerschappen met andere organisaties.

Ieder mens die naar deze aarde komt, is het product van generaties ouders. We hebben een natuurlijk verlangen om contact te maken met onze voorouders. Dit verlangen leeft in ons hart, ongeacht de leeftijd ‘, zegt Russell M. Nelson, president van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, de sponsororganisatie van FamilySearch. “Als ons hart naar onze voorouders wendt, verandert er iets in ons. We voelen ons onderdeel van iets groters dan onszelf. “