Family search – Hoogtepunten uit 2021

0
174

FamilySearch International is de grootste genealogische organisatie ter wereld. FamilySearch is een non-profitorganisatie die door vrijwilligers wordt aangestuurd en wordt gesponsord door De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Miljoenen mensen gebruiken FamilySearch-records, -bronnen en -services om meer te weten te komen over hun familiegeschiedenis. Om te helpen bij dit geweldige streven, zijn FamilySearch en zijn voorgangers al meer dan 100 jaar actief bezig met het verzamelen, bewaren en delen van genealogische gegevens over de hele wereld. Klanten hebben gratis online toegang tot FamilySearch-services en -bronnen op FamilySearch.org of via meer dan 5.000 centra voor familiegeschiedenis in 129 landen, waaronder de belangrijkste bibliotheek voor familiegeschiedenis in Salt Lake City, Utah.

FamilySearch is ook door Nederlandste genealogen een vaak geraadpleegde bron. Wat is er nieuw:
In 2021 voltooide FamilySearch de digitalisering van zijn enorme microfilmcollectie – 2,4 miljoen rollen om precies te zijn – en verwelkomde meer dan 1 miljoen mensen op zijn eerste volledig virtuele RootsTech Connect online evenement. FamilySearch International biedt de mogelijkheid om gratis familieontdekkingen over de hele wereld te maken en de stamboom van de mensheid te creëren .

Crowdsourcing-bijdragers over de hele wereld hebben in 2021 informatie over miljoenen overleden familieleden toegevoegd aan de FamilySearch Family Tree, waardoor in totaal 1,38 miljard mensen nu doorzoekbaar zijn in ’s werelds grootste gezamenlijke- en gratis – stamboom!

De bibliotheek begon met een gefaseerde heropening vanaf juli, na de sluiting op 13 maart 2020, vanwege de wereldwijde COVID-19-pandemie. De bibliotheek maakte gebruik van de langdurige sluiting om de nodige renovaties uit te voeren.  Tevens is er een toevoeging van bijna 40.000 boeken uit nieuwe aankopen en langdurige opslag.