Een nieuw stuk hardware

0
124

Haast iedereen heeft behoefte aan meer en meer opslagruimte. Zelfs als de eigen computer(s) nog niet vol zijn, heeft men altijd ruimte nodig voor back-ups  die zich “off site” bevinden voor beveiligingsdoeleinden. Hoewel er tientallen van dergelijke cloud-gebaseerde diensten zijn om uit te kiezen, is een recente aankondiging van een stuk hardware reden wellicht voor de lezer nuttig. Cloudopslagservices zoals Dropbox, Box en anderen hebben allemaal een maandelijks abonnement nodig, als men iets van aanzienlijke omvang wil opslaan. Cubbit is een nieuw stukje hardware waarmee men een eigen persoonlijke cloudopslagsysteem kan maken zonder maandelijkse kosten. Volgens de Cubbit website omvatten de functies van de Cubbit Cloud Storage systeem:

Voor elke Cubbit Cell krijg je 512 gigabyte cloudopslag, uitbreidbaar tot 4 terabyte via plug-in USB externe schijven. Elk bestand wordt versleuteld met AES-256 en verdeeld in tientallen redundante brokken, verspreid over het netwerk via end-to-end versleutelde kanalen.

Bestanden die men opslaat op Cubbit worden automatisch geback-upt en gesynchroniseerd binnen het netwerk van Cubbit Cells. Natuurlijk is de veiligheid van al uw informatie gegarandeerd, omdat elk bestand is versleuteld en vervolgens is afgebroken in vele kleine stukjes. Elk stuk wordt vervolgens opgeslagen in een andere Cubbit Cell. Hackers, online dieven, overheidsspionnen, uw internetprovider of iemand anders, anders dan uzelf, kunnen er niet bij.

Cubbit is compatibel met Android, Apple iOS, Windows 10, MacOS High Sierra en nieuwer, Linux (Ubuntu, Linux Mint, Elementary of other Debian-based) – en op elke andere computer die een webbrowser via Cubbit’s Web App bevat.

Cubbit is een Indiegogo-project en de Cubbit-cellen zijn beschikbaar voor $ 315 en hoger, afhankelijk van de geselecteerde opties. Meer informatie vindt u op de Cubbit website en op Indiegogo

Van degene die dit system /hardware kent hoor ik graag uw opinie ten behoeve van onze leden.