De stamhouder – een boek dat iedere genealoog moet lezen

0
457

2. De stamhouder, een boek dat iedere genealoog moet lezen

Het is de titel van een overweldigend boek van de voor velen bekende journalist Alexander Münninghoff.

Zijn boek “De stamhouder”, is in 2014 met veel passie en humor geschreven. Dit boek is reeds aan een 14de druk toe. Nominaties voor prijzen vlogen hem om de oren. De Haagse journalist Alexander Münninghoff was nog steeds verbaasd. Maar hij genoot met volle teugen.

Alexander Münninghoff is helaas overleden op 28 april 2020 op 76 jarige leeftijd in Den Haag.

1. Wie was hij

Alexander Münninghoff was een Nederlands journalist en schrijver. Van 1974 tot 2007 werkte hij voor de Haagsche Courant. Münninghoff heeft veel artikelen en boeken over de schaaksport geschreven. In 1983 won hij de Prijs voor de Dagbladjournalistiek. In 2014 publiceerde hij het boek “De Stamhouder: een familiekroniek”, het is autobiografisch en berust op feiten en verhalen over de bewogen geschiedenis van zijn familie. Daarmee bereikte hij het grote publiek, hij ontving in 2015 de Libris Geschiedenis Prijs met dit boek.

Veel familiegeheimen heeft Münninghoff in het boek onthult, zo ontdekte hij als vierjarige jongen in een kist bij zijn grootvader op zolder een bijzonder voorwerp.

Alexander was geboren op 13 april 1944, in Poznań, Polen.

Münninghoffs schatrijke grootvader ( hij was een van de rijkste mensen van Letland) trouwde na de Eerste Wereldoorlog in Letland met een Russische gravin van Baltisch-Duitse afkomst.

Lees meer op : https://nos.nl/artikel/2332084-journalist-en-schrijver-alexander-munninghoff-76-overleden.html  

en ook : https://www.ad.nl/den-haag/munninghoff-het-is-een-toverachtig-gevoel~a31c589d/

29 april 2020, Arno Coopmans