Bericht – staken van de back-upservice (Legacy Cloud)

0
122

Legacy Cloud is een gratis offsite back-upservice voor gebruikers van Legacy Family Tree 9-software. Ze kondigen nu aan dat deze back-upservice op 1 januari 2021 om juridische redenen wordt gestaakt.. De Legacy Cloud back-up-tool blijft functioneren tot middernacht van 31 december 2020 en wordt vervolgens uitgeschakeld en alle back-upbestanden worden permanent verwijderd om de privacy te garanderen. Elke gebruiker van de back-upservice die een kopie van zijn back-up van Legacy Cloud wil, wordt aangemoedigd om zijn back-up vóór 1 januari 2021 van de service te downloaden. Om dit te doen, raden we u aan eerst een nieuw gezinsbestand te maken en vervolgens te klikken op Bestand > Bestand herstellen > Herstellen vanuit Legacy Cloud.

Een back-up maken van uw Legacy-gezinsbestand blijft echter beschikbaar. Hiermee kan de gebruiker een back-up maken van zijn gezinsbestand naar elke gewenste locatie (zoals een USB-station, naar een externe harde schijf en elders).

Services zoals Backblaze, Carbonite, IDrive of zelfs Dropbox bieden geautomatiseerde, externe back-uptools. Het voordeel van het gebruik van een service als deze in vergelijking met de Legacy Cloud-service, is dat elke keer dat u een wijziging aanbrengt in uw Legacy-gezinsbestand, de service kan worden ingesteld om automatisch een back-up te maken naar de externe servers. Met Legacy Cloud moest u het back-upproces handmatig starten. Een ander voordeel van een van deze andere services is dat ze meer kunnen back-upen dan alleen uw Legacy-gezinsbestand – ze kunnen een back-up maken van elk bestand op uw computer, zoals foto’s, documenten, e-mails en nog veel meer.

Zie verder: https://support@legacyfamilytree.com.