PRESIDENT BIDEN EN ZIJN VERVREEMDE FAMILIELEDEN?

0
80

De volgende leider van de VS heeft gespeculeerd dat hij familieleden in koloniaal India gehad zou kunnen hebben. Hoewel er geen bewijs is, is de naam Biden in India een genealogisch doelwit van onderzoek in het hele land geworden.

Een plaquette ter herdenking van de 19e-eeuwse Britse kapitein Christopher Biden is sinds de Amerikaanse verkiezingen uitgegroeid tot een populaire selfie plek in de oostelijke stad Chennai en een Biden familie in het westen van India zegt dat het “uitgeput” is door oproepen sinds hun naamgenoot aanspraak maakt op het Witte Huis.

De Stemming van de V.S. is in India in de schijnwerpers gekomen omdat de lopende partner van Joe Biden de dochter is van een migrant van Tamil Nadu. De zesenvijftig-jarige Harris heeft veel van haar Indiase relatie en eet graag “idli met een echt goede sambar”, het typische voedsel uit het zuiden.

Er is minder aandacht besteed aan Joe Biden, die Ierse banden heeft. Maar hij sprak over mogelijke Indiase familierelaties tijdens een reis naar Mumbai in 2013 toen hij vicepresident was.

Joe Biden zei in een toespraak dat hij een brief van een Indische Biden had ontvangen nadat hij senator was geworden in 1972, met de suggestie dat zij verwant konden zijn.

De mogelijkheid bestond dat voorzaten in de jaren 1700 voor de Oost-India Trading Co werkten. Dit leidde tot opwinding in Chennai, de hoofdstad van de staat Tamil Nadu, die ook de thuisbasis is van Harris’ Indiase familieleden.

Een plaquette in de Sint-Joriskathedraal in Chennai ter ere van Christopher Biden, geboren in 1789, is plotseling een lokale toeristische trekpleister geworden.

“We zijn gekomen om de verslagen van twee Bidens – William Biden en Christopher Biden – die broers waren en kapiteins werden op koopvaardijschepen van de Oost-India Co in de 19e eeuw te zien,” zei dominee J. George Stephen, de bisschop van Madras.

Stephen zei dat William Biden  op jonge leeftijd stierf en Christopher Biden als kapitein op verschillende schepen voer. Uiteindelijk vestigde hij zich in Madras,” dat nu bekend staat als Chennai.

Ondanks de speculaties is er geen bevestiging dat de gebroeders Biden banden hebben met de 77-jarige Amerikaanse president-elect.

Als Joe Biden een Indiase voorzaat heeft, dan wordt Christopher beschouwd als meest waarschijnlijke kandidaat. Er zijn ook Bidens in Mumbai en Nagpur in de staat Maharashtra die afstammen van Christopher Biden. Het zou kunnen dat een van de acht kinderen de gemeenschappelijke schakel kan zijn met Jo Biden.

De Media-aandacht is overweldigend, volgens de Maharashtra Bidens. Rowena Biden zei dat na het verschijnen van de eerste berichten over mogelijke links, “mensen begonnen met het volgen van ons naar ons huis. Die “onnodige schijnwerpers” hebben een schaduw geworpen over “het primaat van de overwinning van de heer Biden en onze privacy ook”.