Ancestry’s bijdrage aan onderzoek COVID-19

0
54

In deze tijd van crisis werken wetenschappers en gezondheidswerkers wereldwijd de klok rond om de COVID-19-pandemie te begrijpen en erop te reageren. Bij Ancestry dragen we ons steentje bij om de wereldwijde onderzoeksgemeenschap te ondersteunen in de zoektocht om COVID-19 te verslaan door een onderzoeksproject te lanceren om potentiële genetische signalen te onderzoeken in onze reactie op het virus.
Het virus dat COVID-19 veroorzaakt is nieuw, of nieuw – dus onze huidige visie is als het hebben van een legpuzzel met de meeste van de stukken nog steeds ontbreekt. Er zijn nog veel vragen die beantwoord moeten worden. Bijvoorbeeld, waarom hebben sommige mensen zeer ernstige symptomen wanneer anderen, van vergelijkbare leeftijd en algehele gezondheid, een milder verloop van de ziekte ervaren? We moeten ons afvragen of het antwoord deels in hun DNA zit.
Om deze belangrijke vraag te beantwoorden, lanceert Ancestry vandaag een enquête via ons Personal Discoveries Project® om een genoombrede associatiestudie mogelijk te maken om te onderzoeken hoe verschillende mensen reageren op dit nieuwe coronavirus. Onze hoop is dat door deze kennis het tempo van het onderzoek naar nieuwe preventieve en therapeutische behandelingen voor COVID-19 kan worden versneld.
Als onderdeel van onze toewijding aan de gezondheid van ons allemaal, maakt Ancestry onderzoeksgegevens uit de studie gratis beschikbaar voor gekwalificeerde onderzoekers in organisaties zoals NGO’s, volksgezondheidsbureaus en academische en farmaceutische onderzoeksgroepen. Dit zal onderzoekers in staat stellen om hun vindingrijkheid en expertise te gebruiken om aanwijzingen te ontdekken voor hoe ons DNA kan beïnvloeden hoe we elk reageren op dit nieuwe virus. Alle gegevens zijn afkomstig van AncestryDNA-klanten in de VS die hebben ingestemd met deelname aan onderzoek, en dergelijke gegevens worden ontgeïdentificeerd zodat er geen identificerende persoonlijke informatie wordt gedeeld. Meer informatie over de studie .
Ancestry is ’s werelds grootste consumentengenomicsnetwerk met meer dan 16 miljoen leden. We zijn optimistisch dat onze zeer betrokken gemeenschap zal helpen versnellen onderzoek in een tijd waarin snelheid is zo belangrijk. We zijn vereerd om te kunnen een kans voor miljoenen mensen om bij te dragen aan onderzoek op een manier die kan worden versterkt om miljoenen meer profiteren te creëren.
Ik wil persoonlijk mijn oprechte dankbaarheid uitte aan onze klanten, die al ongelooflijk voorstander zijn van Ancestry. En ik dank iedereen die ervoor kiest om informatie te delen over hun persoonlijke ervaring met COVID-19. We zitten allemaal in hetmeer.

Dr. Catherine Ball
Chief Scientific Officer