Samenwerking IGRA met SephardicGen

0
33

De Israel Genealogy Research Association (IGRA) werkt nu samen met The Jeff Malka SephardicGen Database Collection

De Israel Genealogy Research Association (IGRA) is de grootste genealogie maatschappij in Israël. Men streeft er naar om tot de meest technologisch geavanceerde genealogieorganisaties te behoren en energie- en innovatiefamilieonderzoek te brengen. We werken met tientallen archieven om records online beschikbaar te maken, van waaruit we meer dan een miljoen records aan onze database hebben toegevoegd. zie https://genealogy.org.il/

De Israel Genealogy Research Association (IGRA) werkt nu samen met The Jeff Malka SephardicGen Database Collection een Sefardische collectie ter herdenking van Jeff Malka, Mathilde Tagger en SephardicGen..

De reikwijdte van deze collectie, 43.000 records in totaal, biedt een geweldige bron voor alle Sefardische Joodse onderzoekers. Een lijst van de SephardicGen databases die toegankelijk zijn via de IGRA database zoeken is opgenomen op de lijst van SephardicGen Databases pagina. Om deze databases te doorzoeken, zoekt u in de IGRA Database en de resultaten van deze databases maken nu deel uit van de zoekresultaten.

Dr Jeff Malka was zeer bereid in het verstrekken van materiaal aan de Sefardische SIG die hij blijft ontwikkelen en verbeteren.  Dr Malka werkte in een nauwe samenwerking met Mathilde A. Tagger, een specialist in Sepfaric onderzoek, met name namen (onomastisch) in de Sefardische wereld. Ze transcribeerde eigenhandig veel van de databases op SephardicGen.com. Ze was een van de oprichters van IGRA en de IIJG en zat vele jaren in het Uitvoerend Comité van het Instituut.

Een van de grote bijdragen van de Dr Malka’s SephardicGen website zijn de oorspronkelijke doorzoekbare databases. Deze databanken bestrijken meer dan twee dozijn landen, waaronder geboorte- en huwelijksregisters, Holocaustslachtoffers, begraafplaatsgegevens, volkstellingslijsten, slachtofferlijsten en meer. Zijn werk penetreert de hele Joodse genealogische wereld.