Zullen bedrijven die genetische genealogie testen ooit hun krachten bundelen  ?

De meeste DNA-testbedrijven gebruiken immers allemaal ongeveer dezelfde technologie bij hun DNA-analyse. De technologie analyseert zo’n 700.000 locaties in je DNA. Hoewel deze locaties niet voor elk bedrijf exact hetzelfde zijn, is er voldoende overlap om de resultaten van meerdere bedrijven met elkaar te vergelijken. Dit werkt omdat wat er in het laboratorium gebeurt, slechts de helft is van wat u op de website van uw testbedrijf te zien krijgt. Het tweede deel is de analyse. Elk bedrijf heeft zijn eigen manier om gegevens te bekijken om uw erfgoed en relaties te beoordelen, dus wanneer u uw DNA overdraagt, neemt u eigenlijk gewoon het gegevensbestand dat door het laboratorium is gegenereerd en dumpt het in de analysemachine bij een ander testbedrijf.

Als je eenmaal een gegevensbestand hebt, wordt het in zekere zin je ticket naar andere locaties. Echter, sommige bedrijven accepteren geen transfers. Momenteel accepteren twee van de vijf genetische genealogische testbedrijven, 23andMe, AncestryDNA, Family Tree DNA, MyHeritage en LivingDNA, geen overdrachten: 23andMe en AncestryDNA. U kunt gratis overstappen naar de overige drie, maar alleen overboekingen naar MyHeritage hebben volledige functionaliteit. De overdracht naar Family Tree DNA-kassa biedt u alle tools die u nodig hebt zonder betaling, maar als u nog een paar extra tools wilt, kost dit $ 19.

LivingDNA is in de eerste plaats betrokken bij het bouwen van de One World One Tree. Dit is een poging om de genetica van de wereld in kaart te brengen  Door uw gegevens van een testbedrijf over te dragen om deel uit te maken van deze inspanning, krijgt u uw eigen algemene etnische uitsplitsing, maar om te profiteren van het volledige aanbod van LivingDNA, inclusief hun uitsplitsing van het VK in 43 stukjes, moet u zich rechtstreeks door hen laten testen.