Zoeken op naam in online records?

0
42

FamilySearch, FamilySearch-partners en vrijwilligers wereldwijd hebben gewerkt om meer dan 3 miljard records gemakkelijk online vindbaar te maken met een zeer eenvoudige naamzoekactie. De geïndexeerde records vertegenwoordigen slechts 20 procent van de historische records die FamilySearch online beschikbaar heeft?

Als u uw voorouders niet hebt gevonden met behulp van het hoofdzoekformulier op FamilySearch.org, kan het zijn dat hun informatie is opgesloten in geïndexeerde digitale afbeelding. Alleen al in 2018 heeft FamilySearch meer dan 432 miljoen nieuwe recordafbeeldingen toegevoegd aan zijn online collecties. Maar het kan jaren duren om deze afbeeldingen te catalogiseren en te indexeren.

Gelukkig zijn de hulpmiddelen voor het vinden van het recordbeeld dat u online nodig heeft, aanzienlijk verbeterd. Met de nieuwe FamilySearch Explore Historical Images-tool, kan men gemakkelijker records opsporen, zelfs wanneer hun informatie niet doorzoekbaar is in tekst. Maar nog in een digitale afbeelding.

Explore Historical Images markeert het begin van een nieuwe en andere zoekervaring. Met deze tool zijn afbeeldingen die zijn geproduceerd met de 300+ digitale camera’s van FamilySearch wereldwijd vrijwel onmiddellijk beschikbaar.

Historische afbeeldingen verkennen helpt bij het navigeren naar afbeeldingen van historische records die informatie over uw voorouders kunnen bevatten. Hoewel u niet rechtstreeks op naam naar uw voorouder kunt zoeken, kunt u uw zoekopdracht verfijnen op plaats, datum en andere informatie die is vastgelegd toen de foto werd gemaakt.

Om de tool uit te proberen, ga naar FamilySearch.org en klik op Zoeken en vervolgens op Afbeeldingen in het hoofdmenu.

Volg dan deze stappen:
1. Zoek naar records van een specifieke plaats
Begin met het typen van een belangrijke plaats voor de voorouder (bijvoorbeeld waar deze persoon is geboren, getrouwd of begraven).
Om de zoekopdracht te verfijnen, kan men ook een datum (of datumbereik), levensgebeurtenis en andere velden toevoegen (met behulp van de geavanceerde zoekactie).
Klik vervolgens op Afbeeldingsgroepen zoeken.
2. Kies een recordcollectie om te bladeren
Explore Historical Images doorzoekt de basisinformatie die is vastgelegd voor miljarden records met alleen afbeeldingen en geeft u een lijst met relevante recordcollecties.