WikiTree-community; nu meer dan 25 miljoen profielen

0
81

Sinds de oprichting in 2008 is WikiTree gestaag maar zorgvuldig gegroeid. Miljoenen dubbele profielen zijn samengevoegd en mythische voorouders zijn verwijderd. WikiTree’s unieke gemeenschapscultuur geeft prioriteit aan kwaliteit boven kwantiteit door zorgvuldige genealogische sourcing en een toewijding aan nauwkeurigheid. Ik bericht U dit omdat deze activiteit nog weinig bekend is en wellicht ook dienstbare info voor de Nederlandse genealoog bevat.

Van de 25 miljoen profielen die momenteel op WikiTree staan:

  •  zijn er 21 miljoen met elkaar verbonden in één web van familierelaties. Deze connecties tonen aan dat de hele mensheid één familie is. Bezoekers van WikiTree kunnen onderzoeken hoe twee van de 21 miljoen mensen met elkaar verbonden zijn.
  • hebben 7,4 miljoen DNA-testverbindingen. Deze verbindingen geven aan dat een of meer genealogen een DNA-test hebben gedaan en bereid zijn om testresultaten te vergelijken in een poging om de familierelaties van de geprofileerde persoon te bevestigen. Het uiteindelijke doel is om DNA te gebruiken om alle relaties op onze stamboom te kopelen.
  • zijn er 750.000 geregistreerde leden die familieprofielen hebben toegevoegd of bewerkt.
  • zijn er 167.000 serieuze genealogen die de Wiki Genealogist Honor Code hebben ondertekend. WikiTree heeft drie lidmaatschapsniveaus. Alle lidmaatschappen zijn gratis en stellen leden in staat om privé en openbaar samen te werken aan familiegeschiedenis, maar alleen ondertekenaars van de Honor Code hebben volledige bewerkingsrechten.

Over WikiTree
WikiTree is een 100% gratis community-based website die sinds 2008 groeit. Communityleden werken privé samen met naaste familieleden aan de moderne familiegeschiedenis en werken in het openbaar samen met andere genealogen aan diepe voorouders. Omdat alle private en publieke profielen op hetzelfde systeem zijn aangesloten, groeit deze samenwerking één boom die ons allen verbindt en het voor iedereen vrij en gemakkelijk maakt om zijn wortels te ontdekken. Zie http://www.WikiTree.com.