Wat te verwachten van FamilySearch in 2020

0
319

Familysearch in 2020

FamilySearch International is de grootste genealogische organisatie ter wereld. Het is een non-profit, door vrijwilligers gedreven organisatie gesponsord door De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. FamilySearch en zijn voorgangers hebben al meer dan 125 jaar miljoenen mensen bediend. De gratis services en bronnen van FamilySearch zijn toegankelijk via FamilySearch.org.

Familysarch is daarmee de belangrijkste genealogische organisatie wereldwijd en beheerder van de gratis populaire genealogische website. Onlangs heeft FamilySearch.org enkele van zijn plannen aangekondigd om gebruikerservaringen in 2020 te verbeteren door middel van geselecteerde updates en verbeteringen aan records en Family Boom zoekmogelijkheden. Als wereldwijde leider en gratis service provider, met meer dan 13 miljoen gebruikers wereldwijd is dit belangrijk nieuws

In 2020 voegt FamilySearch meer dan 500 miljoen nieuwe zichtbare digitale afbeeldingen en doorzoekbare records online toe.
De volgende lijst geeft een idee van meer leuke innovatie om te anticiperen.

• Sitewide-ondersteuning voor extra talen

• FamilySearch heeft een groeiend internationaal gebruikersbestand en zal kerngebruikerservaringen in 2020 in aanvullende talen vertalen.

• De FamilySearch-stamboom is ‘s werelds grootste gedeelde boom. In 2020 zullen gemakkelijker kunnen leren samenwerken door dubbele profielen te combineren voor gemeenschappelijke voorouders.

• De functie Laatste wijzigingen voor voorouderprofielen (FamilySearch-persoonspagina’s) wordt verbeterd, zodat gebruikers meer details van alle eerdere bewerkingen en wijzigingen kunnen bekijken via de stamboomweergave.

• De FamilySearch mobiele app zal de nieuwe functie Mijn bijdragen vrijgeven die beschikbaar is in zowel iOS- als Android-formaten, met toegang op de website die volgt. Met Mijn bijdragen kunnen gebruikers hun familiegeschiedenis op drie tabbladen organiseren:

  1. De functie statistieken geeft een samenvatting van uw bijdragen aan de gedeelde stamboom. Ze bevatten bijgevoegde bronnen en herinneringen en toegevoegde personen.
  2. Veranderingen. Dit item is een lijst van al uw activiteiten in de gedeelde stamboom. Wijzigingen worden per persoon georganiseerd, met de meest recente bovenaan.
  3. Particulieren. Dit tabblad toont u een lijst met de levende en vertrouwelijke mensen die u aan de stamboom hebt toegevoegd, zodat u ze beter kunt beheren binnen uw privéruimte. Alleen u kunt deze profielen bekijken en wijzigen.

• Met een eenvoudige maar krachtige update in Memories kunnen gebruikers topic tags toevoegen aan foto’s en documenten die zijn geüpload naar FamilySearch.org. Deze wijziging verbetert de mogelijkheid om herinneringen die gebruikers toevoegen aan de profielen van hun voorouders te categoriseren en stelt hen in staat om te zoeken naar specifieke herinneringen onder die die zijn geüpload.

• Gebruikers kunnen ook hele albums “liken” in FamilySearch Memories. Momenteel kunnen ze alleen individuele foto’s en andere herinneringen ‘liken’, zodat ze worden weergegeven in de sectie Mijn likes van hun galerij Herinneringen.

• In 2020 zal FamilySearch updates maken om sociale interacties tussen gebruikers op FamilySearch.org te helpen verbeteren. Family Tree-gebruikers vinden het bijvoorbeeld gemakkelijk om de profielpagina’s van hun voorouders te delen op sociale mediakanalen.

• Een nieuwe tool, Explore Images, zal beschikbaar zijn voor het bekijken van nieuwe recordbeelden binnen enkele dagen nadat ze uit archieven wereldwijd zijn,  gedigitaliseerd en gepubliceerd op FamilySearch.org, Het is een aanvulling op de miljarden andere historische archiefbeelden die FamilySearch al online heeft. Deze functie geeft gebruikers snellere en betere toegang tot afbeeldingen die nog niet op tekst kunnen worden doorzocht.

• Indexeerders kunnen datums en plaatsen op geïndexeerde records bewerken. Deze functie is een uitbreiding van de update uit 2019 waarmee gebruikers het naamveld op geïndexeerde records konden bewerken.