Update Heredis 2020

0
101

In iets meer dan een maand heeft Heredis versie 2020 uitgebracht.
Deze gloednieuwe functie van deze versie is Zoom in on the World, met verwijzing naar de beroemde software “La France à la Loupe” (inzoomen op Frankrijk), 15 jaar geleden bewerkt en uitgegeven door de makers van Heredis. Nogmaals, je krijgt een ‘alles-in-een-ervaring’ rechtstreeks van Heredis: de allerbeste functies van deze software zijn nu uitgebreid naar de hele wereld!

Vanaf nu kan men onderverdelingen in een genealogie op de wereldkaart aanwijzen en meer gedetailleerde gegevens over hun voorouders ophalen. Hiermee kan men het exacte adres waar een evenement plaatsvond invoeren en de precieze locatie op de kaart visualiseren. Genealogen kunnen de speld ook handmatig slepen en ervoor kiezen deze op een specifieke plaats neer te zetten. Zodra dit is gebeurd, kunnen de gegevens eenvoudig in de index worden gekopieerd.

Inzoomen op de Wereld biedt een unieke kans om te zien waar de voorouders vroeger woonden. Dankzij Zoom in on the World heeft men twee keer zoveel kansen om dit te vinden: men krijgt
• Alle details over een plaats
• De lijst met gehuchten, of informatie over nabijgelegen rivieren, over orografie …
• Grenzende plaatsen: erg handig wanneer u bijvoorbeeld op zoek bent naar een huwelijksakte die u niet in de geboortestad van de bruid kunt vinden!
Ontbreekt er een plaats? Geen nood: Er is een help service! Men zal in staat zijn om de ontbrekende informatie toe te voegen en deze vervolgens weer te geven in Heredis!

Family mapping is nu geoptimaliseerd zodat u grote genealogiebestanden kunt openen. Betere en verbeterde ergonomie zorgen voor een vriendelijker gebruik. Als een voorbeeld, genealogen zullen in staat zijn om naar de plaatsenindex, de directe familie te navigeren, en zelfs om de kaart op een geselecteerde plaats te centreren. Plus – kers op de taart- : men kan een venster constant open pm zo deze handige tool altijd bij de hand te hebben om zoekopdrachten te starten!

Twee nieuwe soorten rapporten kunnen nu worden gegenereerd:
• Een rapport met al hun plaatsen.
• Een rapport met elke bron uit hun genealogiebestand. Ze zijn volledig aanpasbaar. Dit betekent dat genealogen volledig aangepaste rapporten kunnen maken, afgestemd op hun persoonlijke behoeften: ze kunnen ze later zelfs gebruiken als basis voor andere tools!
Als een extra bonus is elk deel van de rapporten zeer eenvoudig aan te passen. Gebruikers kunnen zelfs meerdere velden in één enkele kolom passen! Verschillende rapporten kunnen open blijven terwijl tegelijkertijd aan een genealogiebestand wordt gewerkt: deze rapporten worden automatisch bijgewerkt, waardoor het werk van genealogen zo veel eenvoudiger wordt!

Om het voor de ogen van Heredis-gebruikers rustiger te maken, is nu een Midnight Blue-modus beschikbaar. Met een donkerder scherm geven ze hun ogen een pauze en kunnen ze zich langer op hun werk concentreren terwijl ze visuele vermoeidheid vermijden.

Bij de nieuwe Heredis zijn er veel correcties geïmplementeerd in de 2020-versie! Heredis 2020 gebruikers kunnen nog steeds hun software op drie personal computers installeren. Bovendien kunnen ze hun installaties zelf beheren vanuit hun Heredis-account door eenvoudig in te loggen op shop / heredis.com.

Bron: http://eogn.com/images/2020/Press%20release-Heredis2020.pdf