Thomas Crapper, de uitvinder van onze huidige doortrek-WC!

0
235
Toilet - Maker Brulove -- Bron depositphotos.jpg 2013103114133171020

Vandaag (27 januari) is het de verjaardag van Thomas Crapper, de uitvinder van onze huidige doortrek-WC!

Thomas Crapper was een loodgieter aan het eind van de 19e eeuw die Thomas Crapper & Co. Ltd. in Londen oprichtte. Hij wordt algemeen (maar ten onrechte) gecrediteerd voor de uitvinding van het spoeltoilet.

De geboortedatum van Thomas Crapper is onbekend, maar er bestaat een verslag van zijn doop in Thorne, Yorkshire, op 28 september 1836. Hij stierf op 27 januari 1910, dus die datum wordt elk jaar aan zijn nagedachtenis gewijd vanwege alles wat hij deed voor Engeland en de rest van de wereld.

Crapper heeft het spoeltoilet eigenlijk niet uitgevonden. Crapper verbeterde vroegere ontwerpen en gebruikte zijn vaardigheden als gewiekste zakenman en verkoper om deze wc extreem populair te maken. Zijn bedrijf, Thomas Crapper & Co, bezat ’s werelds eerste showroom voor badkamers, toiletten en wastafels, in King’s Road, Londen, Engeland.

Hoewel Crapper misschien dan niet de uitvinder is van het product waarmee hij het vaakst wordt geassocieerd, is zijn bijdrage aan de Engelse loodgietersgeschiedenis aanzienlijk. Laten we vandaag Thomas Crapper Day vieren en een moment nemen om te waarderen wat hij deed voor de promotie van sanitair. De wereld zou er heel anders uitzien zonder zijn marketing talenten.