Teruglopende DNA-markt leidt tot fusies

0
77

Het toonaangevende Australische genomicsbedrijf myDNA kondigde een fusie aan met het Amerikaanse, in Houston gevestigde consumenten-DNA-testbedrijf, FamilyTreeDNA, en het moederbedrijf, Gene by Gene. Rationalisatie zal bij teruglopende markt hier een reden voor de fusie kunnen zijn.

De innovatieve fusie van myDNA en Gene by Gene is gebaseerd op verschillende gedeelde overtuigingen over het enorme potentieel van genetische informatie om ons begrip drastisch te verbeteren, niet alleen van wie we zijn en waar we vandaan komen, maar door een wetenschappelijke basis te leggen voor bruikbare, gepersonaliseerde inzichten, en hoe ze ons kunnen begeleiden in hoe we het beste voor onszelf kunnen zorgen en een optimale gezondheid en wellness kunnen behouden, zowel fysiek als mentaal.

Bij myDNA staat de privacy van consumenten voorop. myDNA is van mening dat het belang van het vermogen van de consument om te vertrouwen op de privacy van hun genetische informatie, en de controle over deze informatie te behouden, niet kan worden overschat. In dezelfde lijn zal Gene by Gene en FamilyTreeDNA blijven optreden op het gebied van genetische genealogie, hun oorspronkelijke bedrijf, en hun privacyregels en alle servicevoorwaarden intact houden.

myDNA is een Australisch gepersonaliseerd genomics bedrijf dat de informatie in genen decodeert. myDNA’s tests zijn eenvoudige wang-swabs die online kunnen worden besteld en uitgevoerd. Gene by Gene, Ltd  opgericht in 2000, biedt betrouwbare genetische testdiensten aan een breed scala van consumenten en institutionele klanten aan door middel van haar vier divisies gericht op afkomst, gezondheid, onderzoek en vaderschap. Genetische genealogie testdiensten worden geleverd door FamilyTreeDNA – een divisie van Gene door Gene en de pioniers van de direct-to-consumer genetische genealogie industrie. Gene by Gene biedt via de klinische gezondheidsafdeling gezondheids-, wellness- en gereguleerde diagnostische testdiensten. Het particuliere bedrijf, samen met haar state-of-the-art Genomics Research Center, is gevestigd in Houston, TX.