Ruim 250.000 nieuwe kranten in Delpher

0
270

Dit is een belangrijk bericht: Op 6 december zijn 259.970 nieuwe krantenafleveringen toegevoegd. Het gaat om 107 titels van 1640 tot 1971. Het leeuwendeel was nog niet of alleen voor de oorlogsjaren beschikbaar op Delpher. Hiermee wordt de krantencollectie die nu meer dan 2 miljoen kranten bevat weer rijkelijk aangevuld.

Hieronder zetten we enkele thema’s in de kijker, maar de release bevat natuurlijk nog veel meer boeiends. Bekijk de volledige titellijst

in PDF

in Excel

in tekstbestand of zoek uitsluitend in de nieuwe collectie via de zoekbalk bovenaan de pagina.

Vergeet zeker niet dat je links op de pagina verder kan filteren op bijvoorbeeld periode, herkomst of krantentitel. Houd er wel rekening mee dat om auteursrechtelijke redenen een deel van de titels na 1945 alleen in het KB-gebouw te raadplegen zijn.

Interessant is ook de mogelijkheid om de Krant van je geboortedag in te zien. Er zijn kranten beschikbaar van 1 januari 1618 tot en met 31 december 1995 . Na invulling van uw geboortedatum voordat Delpher alle beschikbare kranten van die dag voor u verzameld heeft. Voor mijn geboortedatum kreeg ik meer dan 100 kranten te zien. Het meest interessante voor u zijn natuurlijk de kranten uit de regio.