JRI-Poland.org werkt samen met Yad Vashem

0
57

meer details  over de 6 miljoen Joden die tijdens de Shoah zijn vermoord.


JRI-Poland.org, (Jewish Records Indexing – Poland) een onafhankelijke non-profitorganisatie, kondigt een nieuw partnerschapsinitiatief aan met Yad Vashem, het World Holocaust Remembrance Center. Men wil een directe link weergeven naar overeenkomende Yad Vashem-pagina’s met getuigenissen als onderdeel van een genealogische zoekopdracht op de website Jewish Records Indexing – Polen. Yad Vashem heeft als missie om de 6 miljoen Shoah (Holocaust) slachtoffers te herdenken en zal nu een achternaamzoekopdracht op JRI-Poland.org toestaan om tegelijkertijd de Yad Vashem-opslagplaats van documenten te doorzoeken en een link naar die zoekresultaten weer te geven via een API (Application Programming Interface) op het zoekresultatenscherm van JRI-Polen-gebruikers. Yad Vashem, het World Holocaust Remembrance Center, is de ultieme bron voor Holocaust onderwijs, documentatie en onderzoek. Vanaf de Berg van Herdenking in Jeruzalem omvat de geïntegreerde aanpak van Yad Vashem zinvolle educatieve initiatieven, baanbrekend onderzoek en inspirerende tentoonstellingen. zie: yadvashem.org. JRI-Poland.org is een collectief van wereldwijde vrijwilligers die de details van het leven van onze voorouders bewaren in een vorm die voor altijd toegankelijk zal blijven voor het grootste aantal onderzoekers. We hebben de grootste database gebouwd die het leven vertegenwoordigt van de Joden die in de huidige of voormalige gebieden van Polen woonden, hun families en hun gemeenschappen. Bezoek ons op: jri-poland.org

JRI-Poland.org kondigt aan dat onderzoekers op zijn website nu rechtstreeks naar de zoekresultaten van Pages of Testimony kunnen gaan in Yad Vashem’s Central Database of Shoah Victims’ Names. Dit partnerschap zal de ervaring van JRI-Poland.org gebruikers stroomlijnen en de mogelijkheid bieden om aan de Yad Vashem Names Database nieuwe pagina’s met getuigenissen toe te voegen, onderbouwd met biografische documentatie.

Familiehistorici die de huidige of voormalige gebieden van Polen onderzoeken, kunnen nu gemakkelijker bepalen of hun familieleden zijn herdacht of dat ze kunnen ingaan op de bekende levensgebeurtenissen voor een Shoah-slachtoffer met behulp van de JRI-Polen-database.

De keuze van JRI-Poland.org voor deze promotionele functie komt voort uit het 26-jarige succes van JRI-Polen bij het gebruik van zijn langdurige overeenkomst met het Poolse Staatsarchief om de grootste vooroorlogse Europese Joodse gemeenschap, de Joden van de huidige of voormalige gebieden van Polen, te documenteren. Alexander Avram, directeur van Yad Vashem’s Hall of Names in Jeruzalem merkte op dat “terwijl veel schappen leeg blijven, getuigend van meer dan een miljoen personen die nog moeten worden herdacht, we hopen dat partnerschappen zoals deze met JRI-Polen een belangrijke rol kunnen en zullen spelen om ons te helpen die lege schappen te vullen en een groot aantal pagina’s met getuigenissen toe te voegen in de komende jaren. Het leveren van deze nieuwe service aan Yad Vashem is een natuurlijke uitbreiding van onze kerndoelstelling om onze collega-onderzoekers de mogelijkheid te bieden om details van het leven van hun families in Polen te herstellen.”

https://eogn.com/page-18080/12170662