Oproep geneanet: Doe mee aan de indexatie van Nederlandse huwelijken tot de 20e eeuw!

0
696

Het is met veel plezier dat Geneanet de start van een indexatie project aankondigt van de Nederlandse huwelijken tot de 20e eeuw. Deze indexatie maakt het voor elke genealoog mogelijk zijn voorouders terug te vinden in een paar klikken!

Het project betreft alle Nederlandse provincies. Het doel van dit project is om de huwelijksakten die online op de archief websites beschikbaar zijn te indexeren in een Excel of Open-Office spreadsheet om deze overzichten vervolgens te publiceren op Geneanet. Deze gegevens worden opgenomen in het Geneanet zoekprogramma en zijn gratis beschikbaar voor alle genealogen.

Wilt u aan dit project meedoen, neem dan contact op met de verantwoordelijke vrijwilliger van dit project: Simone Groenenboom, op het volgende adres: simonegroenenboom@yahoo.fr. Bekijk ook deze pagina. Klik op de provincie die uw interesse heeft, u komt dan op een gedeelde spreadsheet terecht. Dit spreadsheet geeft u informatie over de gemeenten die nog te indexeren zijn, al geïndexeerd zijn of waar al aan gewerkt wordt en geeft u de mogelijkheid u in te schrijven voor de gemeente van uw keuze.