Nieuwe website Gelders Archief

0
47

Wie veel gebruik maakt van onze website zal het gelijk zien: de layout van het zoeken op de website is veranderd. De zoekbalk en de filters zijn nu overzichtelijk bovenaan een pagina met zoekresultaten te vinden. Daarnaast zijn de zoekingangen nu digitaal toegankelijk, zodat bezoekers met een zichtbeperking de zoekingang ook goed kunnen gebruiken.

Voorheen stonden de zoekfilters zoals ‘Materiaal’, ‘Plaats’ of ‘Categorieën’, rechts op de webpagina. Het aanklikken van filters kan nu nog steeds, maar deze staan onder de zoekbalk. Door er op te klikken, klapt er een menu uit met verschillende filteropties om uw zoekopdracht te verfijnen.

De filters verschillen per soort archiefstuk waarin u zoekt. De filters voor het zoeken naar bouwdossiers zijn anders dan de filters voor personen.

Via de knop ‘Uitgebreid zoeken’ kunt u de website doorzoeken op bijvoorbeeld toegangscode, naam en op periode. Als alles is ingevuld ziet u de zoekresultaten door op ‘Zoek’ te klikken. Rechts bovenin vindt u zoektips, die het vinden van het juiste archiefstuk kunnen vergroten.

Veel succes met uw onderzoek! Heeft u hulp nodig? Bekijk onze veelgestelde vragen, stel uw vraag via info@geldersarchief.nl of maak gebruik van onze chatservice. Deze is elke werkdag beschikbaar van 13:00 tot en met 16:00.

Zie: Gelders Archief