NIEUW in HAZA DATA

0
383

De actuele versie is van 23 september 2021. In deze versie diverse kleine verbeteringen.

In de versie van 10 april was de grootste uitbreiding de webpagina’s met historische overzichtskaarten van het bezit per eigenaar. Dit is ook toegevoegd in de handleiding ‘Op de kaart’ met alle mogelijkheden om uw genealogische gegevens op de kaart te zetten.
Zie de nieuwspagina voor de details van deze versie en de wijzigingen in de voorgaande versies.

Enkele voorbeelden van recente ontwikkelde overzichten:
– Kwartierbladen met foto’s
– Portretgalerij als bijlage bij een samengesteld overzicht.
– Uitgebreid webalbum als bijlage bij een kwartierstaat.

Via een “live update” programma kunnen nieuwe versies van het programma en documentatie automatisch van Internet worden opgehaald en ge├»nstalleerd. Waar nodig worden de databases daarbij ook automatisch geconverteerd.

Dit is bij aanschaf van een gebruikslicentie een jaar lang gratis. Daarna kan een onderhoudscontract worden afgesloten. Een onderhoudscontract kan op ieder moment ingaan en geldt dan tot 1 jaar na het begin van de maand volgende op de ingangsdatum. Als een onderhoudscontract niet tijdig wordt verlengd, is het enige gevolg dat er geen nieuwe versies gebruikt kunnen worden. De laatst opgehaalde versie blijft echter voor onbeperkte tijd operationeel.

Rechtstreeks vanuit Haza-21 kan in veel archieven worden gezocht naar gegevens van een persoon.
Maar ook kan via Google worden gezocht, waarbij de zoekvraag zo nauwkeurig mogelijk wordt samengesteld; daardoor zal het resultaat veel minder ‘ruis’ opleveren dan bij handmatige zoekopdrachten.
Rechtstreeks vanuit Haza-21 kunt u uw genealogische gegevens op een topografische kaart presenteren, eventueel met een satellietfoto.