National Holocaust Center & Museum heeft een nieuwe website

Het National Holocaust Centre & Museum heeft een nieuwe website gemaakt die het verhaal vertelt van vier vluchtelingen uit nazi-Europa, met behulp van enkele van de objecten die ze bezaten. De site werd dinsdag gelanceerd om samen te vallen met de Week van de Vluchtelingen.

Het centrum werd geleidelijk een museum toen overlevenden het hun artefacten begonnen toe te vertrouwen en het werd “nu geproduceerd om een ​​collectie met een unieke persoonlijke betekenis te huisvesten”.

Toen het centrum ermee instemde om een ​​op collecties gebaseerd project met de HMDT te doen, “wilden we ervoor zorgen dat het in dienst stond van het vertellen van de verhalen van enkele minder bekende overlevenden van de Holocaust”, zei hij.

“Sommige objecten lijken alledaags. Sommige lijken mooi. Maar ze zijn allemaal van onschatbare waarde in wat ze ons vertellen over de vernietiging van het normale Joodse gezinsleven in heel Europa. Er is een algemene misvatting dat de Holocaust net in Duitsland – en misschien Polen – heeft plaatsgevonden.

“Deze tentoonstelling vertelt vier verhalen over Griekenland, Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland, Polen, Engeland en Schotland.”

Meer lees je op: https://bit.ly/3ORAFVH.