MyHeritage brengt Photo Repair uit om gekraste en beschadigde foto’s te repareren

0
333

MyHeritage gaat door met het verbeteren van oude, beschadigde, bekraste en anderszins beschadigde foto’s door het bedrijf. De nieuwe op AI gebaseerde functie versterkt de positie van MyHeritage als marktleider voor het opslaan en verbeteren van historische foto’s.  MyHeritage heeft onlangs de release aangekondigd van Photo Repair, een krachtige nieuwe functie die automatisch krassen, scheuren, gaten, vlekken en andere beschadigingen op historische foto’s corrigeert. Photo Repair corrigeert foto’s die in de loop der jaren zijn verslechterd en herstelt de schade, waardoor gebreken als bij toverslag verdwijnen. MyHeritage is het enige bedrijf dat een complete reeks functies biedt voor het inkleuren, verbeteren, animeren en nu repareren van historische foto’s, die allemaal uitzonderlijke resultaten opleveren. Fotoherstel is moeiteloos en onmiddellijk: het wordt alleen voorgesteld wanneer het nodig is en wordt door de gebruiker met een enkele klik geactiveerd.

De technologie voor het repareren van gekraste en beschadigde foto’s is exclusief gelicentieerd door MyHeritage van DeOldify en ontwikkeld door de deep learning-experts Jason Antic en Dana Kelley. Photo Repair is een van de vele technologieën die zijn gepatenteerd door DeOldify en zijn geïntegreerd in het MyHeritage-platform. Antic en Kelley ontwikkelden de technologie achter de eerste AI-gebaseerde fotofunctie van het bedrijf, MyHeritage In Color ™, die deep learning gebruikt om zwart-witfoto’s in te kleuren en om de kleuren te herstellen in foto’s die in de loop van de tijd zijn vervaagd.

MyHeritage biedt een uitgebreide toolbox voor historische foto’s, van het digitaliseren en bewaren van foto’s die zijn opgeslagen in albums tot het nieuw leven inblazen van foto’s door schade te herstellen, de resolutie te verbeteren, kleur toe te voegen en de gezichten van geliefde voorouders te animeren. De tools omvatten ook Deep Nostalgia ™, een baanbrekende functie voor het animeren van foto’s waarvoor een licentie is verkregen van D-ID, een internetsensatie is geworden en 82 miljoen keer is gebruikt sinds de lancering drie maanden geleden; en de MyHeritage Photo Enhancer, die wazige gezichten scherp in beeld brengt. “Krassen en andere beschadigingen zijn vaak kenmerkend voor iemands oudste en meest gekoesterde foto’s. Als u een zeldzame foto van uw overgrootouders heeft, is deze waarschijnlijk beschadigd. Deze familieherinneringen kunnen nu moeiteloos worden hersteld en bewaard voor het nageslacht.”

Photo Repair is beschikbaar op de MyHeritage-website en de gratis MyHeritage mobiele app voor iOS en Android. Gerepareerde foto’s kunnen worden gedownload en gedeeld met familie en vrienden op Facebook, Twitter, WhatsApp en andere sociale media. Gerepareerde foto’s die ook zijn ingekleurd of verbeterd, kunnen rechtstreeks vanuit de mobiele app en het gedeelte Foto’s van de website worden gedeeld. In de zeer nabije toekomst zal een speciale pagina worden toegevoegd aan de MyHeritage-website, zodat iedereen toegang kan krijgen tot Photo Repair zonder een voorafgaand MyHeritage-account te hebben.

Wanneer een foto wordt geüpload naar MyHeritage, wordt op de achtergrond een gespecialiseerd detectie-algoritme uitgevoerd om vast te stellen of deze schade heeft opgelopen. Als dat het geval is, verschijnt er een knop Herstellen, zodat gebruikers geen tijd hoeven te verspillen aan het repareren van foto’s die deze opknapbeurt niet nodig hebben. Foto’s kunnen moeiteloos met een enkele klik worden gerepareerd en het proces duurt slechts enkele seconden. Dit standaard reparatiemodel is genaamd Gent.