Jaaroverzicht 2019 FamilySearch

0
22

FamilySearch International publiceerde onlangs zijn jaaroverzicht en belichte enkele van zijn prestaties in 2019, zoals zijn 125e verjaardag als organisatie en de 20e verjaardag van de populaire gratis website FamilySearch.org. Sinds de oprichting in 1894 in een klein kantoor in Salt Lake City, Utah, als de Genealogical Society of Utah, is het de grootste genealogische organisatie ter wereld geworden, nu bekend als FamilySearch International.
In 2019 heeft FamilySearch bijna een miljard doorzoekbare records en afbeeldingen van gratis, historische documenten online toegevoegd aan de miljarden die al beschikbaar zijn.

FamilySearch Family Tree is een gratis, community gebaseerde stamboom waarmee familieleden wereldwijd hun familiegeschiedenis kunnen vastleggen en delen. FamilySearch ontving 169,5 miljoen websitebezoekers en ruim 13,9 miljoen geregistreerde gebruikers. De FamilySearch Family Tree is in 2019 uitgebreid, omdat 3,5 miljoen bijdragers 72 miljoen mensen meer hebben toegevoegd aan de meer dan 1,2 miljard mensen in de Family Tree. Bronnen die door gebruikers zijn toegevoegd, helpen de familiale connecties in de boom te bevestigen en vorig jaar zijn 262,5 miljoen bronnen toegevoegd, waardoor het totaal op 1,4 miljard is gekomen. Het aantal blijft groeien naarmate records beschikbaar komen en meer mensen hun familiegeschiedenis toevoegen aan deze gratis, community-gebaseerde stamboom. Om gebruikers te helpen soms onduidelijke records te vinden, heeft FamilySearch programma 2,4 miljard zoekhints gegeven. In 2019 werden 40 miljoen gepersonaliseerde hints aangeboden om eenvoudig nieuwe bronnen te verbinden met de voorouders van gebruikers in de stamboom, en het gebruikersproces om die bronnen te vinden.

FamilySearch maakt miljoenen van ‘s werelds historische archieven vrij toegankelijk online voor familiegeschiedenis ontdekkingen. Meer dan 123 miljoen op naam doorzoekbare records werden toegevoegd in 2019 en 832,5 miljoen nieuwe afbeeldingen van historische records werden gepubliceerd en toegankelijk gemaakt in de Catalog Viewer. Bijna 7,6 miljoen gescande afbeeldingen van gepubliceerde historische boeken werden ook toegevoegd, in totaal meer dan 6,3 miljard doorzoekbare records en afbeeldingen online beschikbaar. Om deze enorme verzameling records gemakkelijk doorzoekbaar te maken, hebben 318.000 vrijwilligers in 2019 10,9 miljoen indexeringsuren geklokt om 123,6 miljoen meer geïndexeerde records toe te voegen. Men beschikt nu over 4,65 miljard geïndexeerde records.

FamilySearch RootsTech 2019 in Salt Lake City organiseerde een vierdaags evenement dat 15.000 bezoekers trok. Voor het eerst in zijn geschiedenis hield het populaire evenement een conventie buiten de Verenigde Staten. Dit evenement werd gehouden in Londen, Engeland (zie RootsTech London) en telde 10.000 bezoekers. Gecombineerd hadden de twee evenementen 81.000 online views. Family Discovery Day, een speciaal dag lang evenement geïntegreerd in RootsTech, trok 23.500 bezoekers.
Familiegeschiedenis gaat over meer dan alleen namen, datums en plaatsen; het gaat over de mensen die feiten vertegenwoordigen en hun persoonlijke verhalen. Meer dan een half miljoen mensen hebben dit jaar meer dan 8,75 miljoen foto’s, verhalen en opnames van hun voorouders toegevoegd aan de FamilySearch Family Tree met behulp van de FamilySearch Memories-functie en mobiele app. Deze nieuwe toevoegingen brengen het totale familie-geheugen bewaard en gedeeld op meer dan 40 miljoen. In 2019 heeft FamilySearch een langverwachte innovatie toegevoegd waarmee gebruikers nu naamcorrecties kunnen aanbrengen in hun indexen.