Israel Genealogy Research Association: meer dan 2 miljoen records on line

0
23

In 2012 nam de Israel Genealogy Research Association (IGRA) het op zich, om databases voor te bereiden van materialen die beschikbaar zijn in Israël, waaronder de Ottomaanse periode tot de vroege jaren van de staat Israël voor toegankelijkheid te zijn op onze website. In 2019 besloot IGRA haar focus te verbreden met materiaal van genealogisch belang voor Noord-Afrikaanse Joodse gemeenschappen en de Joodse gemeenschappen in landen in het Midden-Oosten zoals Iran, Irak, Libanon en anderen. Dat aanvullende materiaal zal voornamelijk gebaseerd zijn op materiaal uit archieven in Israël, zoals het Centraal Archief voor de Geschiedenis van het Joodse Volk (CAHJP), het Centraal Zionistisch Archief (CZA), het Concilie van de Sefardische en Oosterse Gemeenschappen van Jeruzalem (onderdeel van het Gemeentearchief van Jeruzalem), de Nationale Bibliotheek van Israël, het Historisch Archief van Rehovot , Yad Ben-Zvi, de Montefiore Endowment in Londen, het American Jewish Joint Distribution Committee (JDC), en databases geschonken door Jeff Malka van SephardicGen, Dov Cohen, Nagi Georges Zeidan en Sarina Roffe.

Meer dan 100 vrijwilligers hebben de afgelopen 10 jaar aan deze collectie gewerkt. Een klein deel van de IGRA-collectie is bij ons binnengekomen via particulieren. Onze laatste bijdrage werd gevonden in de FDR bibliotheek. Het was een lijst van mensen in de Verenigde Staten die een aanvraag indienden bij de Britse mandaatregering om certificaten te verlenen voor mensen in Hongarije om naar Palestina te emigreren. Deze lijst dateert uit 1944.

IGRA heeft materiaal uit meer dan 60 archieven en bibliotheken over de hele wereld. De lijst is hier te zien. Onze collectie is getagd als behorend tot 15 verschillende soorten, waardoor de onderzoeker de soorten materiaal kan kiezen die relevant zijn voor de zoekopdracht. Pas nadat u naar een naam hebt gezocht, worden op de website de typen records weergegeven die de verzameling voor die naam heeft. De volgende grafiek is van de typen records in de collectie vanaf juni 2021.

Naast de All Israel Database-pagina van IGRA staan verschillende filters waarmee u zich kunt concentreren op specifieke delen van de collectie. Ze moeten worden gebruikt nadat u uw zoekopdracht op naam hebt uitgevoerd. De filters zijn:

Recordtype
. Topnamen in Uw zoekopdracht (beperkt tot 10),
. Top voornamen in uw zoekopdracht (beperkt tot 10),
. Filter op plaatsen in Israël,
. Filter op landen (in die gevallen waarin het bestand betrekking heeft op mensen buiten Israël),
. Filter op recordjaren (De materialen van de afgelopen 70 jaar kunnen alleen worden opgenomen als ze openbaar zijn gemaakt),
. Filteren op recordbronnen,
. Filteren op recordopslagplaatsen,
. Filteren op recorddatabases

IGRA doet zijn uiterste best om het materiaal zowel in het Hebreeuws als in het Engels te laten doorzoeken. Met onze zoekmachine kunt u zoeken met exacte resultaten of fonetische overeenkomsten. De regels van transliteratie die we volgen, laten mogelijk niet altijd de naam zien zoals je denkt dat de namen van de persoon zijn gespeld. Het is het beste om te zoeken in zowel Hebreeuws als Engels.

https://genealogy.org.il/