Het lichaam van Warren G. Harding opgraven?

0
53

Het lichaam van Warren G. Harding opgraven? Een rechter heet dit verzoek afgewezen

Een kleinzoon, wiens grootmoeder Nan Britton een affaire had met de 29e president, probeerde zijn presidentiĆ«le afstamming te bevestigen. We schreven hier eerder over dit verzoek van een kleinzoon van Warren G. Harding om zijn afstamming met “wetenschappelijke zekerheid” te bewijzen door het lichaam van zijn grootvader op te graven. Dit verzoek is echter door een rechter in Ohio afgewezen.

James Blaesing, wiens grootmoeder, Nan Britton, schreef een onthullend boek in 1928 over haar affaire met de 29e president. Hij had al eerder bloedverwantschap vastgesteld met hulp van Ancestry.com en DNA-monsters van twee Harding afstammelingen. De heer Blaesing had twijfel over de Ancestry genealogie, ogenschijnlijk omdat er onlangs een relatief nieuwe, maar betrouwbaardere methode, beschikbaar was gekomen. Dus Mr Blaesing probeerde daarna om door een exhumatie (opgraving) direct bewijs te vinden dat president Harding inderdaad zijn grootvader was. Maar een factie van de Familie Harding stond hier afwijzend tegen over.

Toen de dreiging van een opgraving opdoemde, schreven de leden van de familie brieven aan het hof om de beschikbare Ancestry resultaten te gebruiken van Dr Peter Martin Harding, wiens vader een van de voormalige president neven was. Hij is een van de familieleden die DNA heeft verstrekt om Mr Blaesing’s afstamming te bevestigen. Met deze bevestiging van het DNA resultaat is een opgraving en verder onderzoek volgens de rechter onnodig.