Gramps (portable) nieuwe release 5.1.5

0
100

We hebben hier eerder vroegere versies van dit programma besproken. Aanvankelijk was dit een Linux variant, maar er bestond zoveel belangstelling voor dit programma dat men dit programma mogelijk heeft gemaakt voor andere sturingsoftware zoals windows en macintosh.

Begin dit jaar (februari) is een nieuwe versie van Gramps Portable uitgebracht. Gramps is een genealogisch programma dat zowel intuïtief is voor hobbyisten als compleet voor professionele genealogen. Het is verpakt in PortableApps.com-formaat, zodat het gemakkelijk kan worden geïntegreerd met het PortableApps.com-platform .
En het is open source en helemaal gratis. Dit laatste is natuurlijk zeer attractief, vooral omdat dit software is die zich met professionele software kan meten.

Ik heb de vroegere versies zelf gebruikt, het gebruik van Gramps vergde wel enige studie. Er is gelukkig ook een tutorial beschikbaar.

Beschrijving

  • Gramplets – Een dashboard om u te helpen de voortgang van uw onderzoek te volgen. Een verscheidenheid aan widgets zorgt voor een snelle analyse van uw gegevens en meer.
  • Personen – Een lijst van alle personen in uw administratie met geboorte-/overlijdensdata en meer.
  • Relaties – Een samenvatting van de ouders, broers en zussen, echtgenoten en kinderen van de actieve persoon.
  • Families – Een lijst van elke familiegroep met namen van ouders, relatiestatus en, indien van toepassing, huwelijksdata.Voorouders – Een grafische weergave van de voorouders van de actieve persoon met foto’s en geboorte-/overlijdensdata.Evenementen – Een lijst van elk evenement in uw administratie met beschrijvingen, soorten evenementen, datums en plaatsen.
  • Plaatsen – Een lijst van elke plaats in uw administratie met plaatsnamen en locatiegegevens.Geografie – Een interactieve kaartweergave die plaatsen benadrukt die zijn gekoppeld aan één persoon, een groep mensen of alle mensen in uw records.
  • Bronnen – Een lijst van alle bronnen waarnaar in uw administratie wordt verwezen, met auteurs en publicatiedetails.
  • Citaties – Een lijst van alle citaten waarnaar in uw administratie wordt verwezen met kwaliteit, datum, volume en pagina.
  • Opslagplaatsen – Een lijst met bronopslagplaatsen waarnaar in uw gegevens wordt verwezen, met webadressen, fysieke adressen en contactgegevens voor e-mail.
  • Media – Een lijst met alle foto’s, video’s en andere media waarnaar in uw gegevens wordt verwezen, met miniatuurvoorbeeld, mediatype en meer.
  • Notities – Een lijst met alle tekstnotities die in uw records zijn opgenomen, met het notitietype en voorbeeld.

Meer informatie over Gramps https://gramps-project.org/blog/

Een overzicht van de wijzigingen sinds de vorige versie.