Getuigenissen van overlevenden van de Holocaust gedigitaliseerd

0
44

De Jewish Community Relations Council van de Youngstown Area Jewish Federation is een samenwerking aangegaan met de Mahoning Valley Historical Society voor het digitaliseren van talloze analoge audio- en video-opnamen van getuigenissen van Holocaust-overlevenden uit de collectie van Dr. Saul Friedman, die zich bevindt in de Schwartz Library & Holocaust Resource Center van het Jewish Community Center.

Dr. Saul Friedman was professor geschiedenis aan de Youngstown State University van 1969 tot aan zijn pensionering in 2006 en een van de vroege pioniers van Holocaust Studies in de Verenigde Staten. Hij gaf een van de eerste Holocaustcursussen in het land aan YSU. Hij speelde een belangrijke rol in de oprichting van het YSU Center for Judaic and Holocaust Studies – gefinancierd door een genereuze schenking van de familie Clayman. Sauls inspanningen ;eidden tot de inwijding van een Holocaust-monument op het terrein van het Jewish Community Center of Youngstown.

Na het overlijden van Saul in 2013 schonk zijn familie veel van zijn archiefstukken en werken aan de Schwartz Library & Holocaust Resource Center. Deze werken bestaan uit essays, lezingen en opnames van interviews met lokale Holocaustoverlevenden – meer dan 50 cassettebandjes en twee 8mm films, met uren aan belangrijke geschiedenis en verhalen, werden omgezet naar een digitaal formaat.

Al deze nieuw gedigitaliseerde opnames kunnen worden geopend en bekeken op de site youngstown Jewish Federation.