Gramps 5.1.3 beschikbaar

0
23

GRAMPS (een afkorting voor “Genealogy Research and Analysis Management Programming System”) is een gratis softwareproject en een gemeenschap. Het is een gemeenschapsproject, gemaakt, ontwikkeld en bestuurd door genealogen, niet door een commercieel bedrijf. De bijdragers aan het project streven ernaar om een ​​genealogieprogramma te produceren dat zowel intuïtief is voor hobbyisten als compleet is voor professionele genealogen.

Gramps is een genealogieprogramma voor Linux, Windows, Macintosh en FreeBSD waarmee u gemakkelijk uw stamboom kunt samenstellen en bijhouden. Het is duidelijk het meest populaire genealogieprogramma van vandaag voor Linux en FreeBSD. Het heeft ook veel gebruikers op Windows en Macintosh. Het is FOSS (gratis en open-source software).

Gramps is ook al enige tijd aangemoedigd om een cloud gebaseerd programma te lanceren. In theorie zou dan men  dan de cloudversie van Gramps kunnen gebruiken met elke Android-, Apple iOS (specifiek iPad), Chromebook-, Windows-, Macintosh- of Linux-computer. Omdat het vanuit de cloud draait, is er geen software-installatie op de computer vereist. Het beste van alles is dat Gramps GRATIS beschikbaar blijft.

Alle versies van Gramps ondersteunen de GEDCOM-standaard, staan fijnmazige privacycontroles toe en kunnen veel verschillende soorten rapporten genereren (onderliggende stambomen, grafieken, geneagrammen en meer.)

De producenten van Gramps hebben nu een nieuwe update uitgebracht: versie 5.1.3. Het is in de eerste plaats een onderhoudsrelease zonder dat er nieuwe functies aan worden toegevoegd.

Informatie over de nieuwe 5.1.3-release is te vinden op: https://gramps-project.org/blog/2020/08/gramps-5-1-3-released/.

De volledige versie van Gramps kan (gratis) worden gedownload op https://sourceforge.net/projects/gramps/.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in