Gezichten in oude familiefoto’s herstellen

0
1256

Het is verbazingwekkend hoeveel je kunt leren van een duidelijkere foto van iemands gezicht
Sinds de uitvinding in 1826 is de moderne fotografie voortdurend in ontwikkeling. Maar afgezien van de technologie, is het feit dat we de mogelijkheid hebben om naar echte afbeeldingen (in tegenstelling tot illustraties of geschilderde portretten) van gezichten van mensen van bijna 200 jaar geleden te kijken, behoorlijk opmerkelijk. Dit geldt vooral als het gaat om onze eigen familiefoto’s. Of de vroegste in uw bezit geposeerde studioportretten zijn, of modernere, openhartige afbeeldingen, het kan moeilijk zijn om sommige gezichten van vorige generaties te onderscheiden. Gelukkig is er een online tool die kan helpen. Het is bovendien nog gratis ook. Dit is wat u moet weten.

Deze online tool, GFPGAN genaamd, werd onlangs gepubliceerd in deRecomendo-nieuwsbrief, met name een bericht van Kevin Kelly. Daarin zegt hij dat hij dit gratis programma gebruikt om zijn eigen oude familiefoto’s te herstellen, waarbij hij opmerkt dat het zich uitsluitend richt op de gezichten van de afgebeelde personen, en “behoorlijk goed werkt, soms perfect, in kleur en zwart-wit.” Er zijn verschillende manieren om toegang te krijgen tot het programma – zoals beschreven in dit bericht op ByteXD – maar we zijn er gekomen met behulp van deze Baseten-webpagina, op aanbeveling van Kelly. De tool is ongelooflijk eenvoudig te gebruiken.

Als u GFPGAN op uw telefoon gebruikt, kunt u een foto uit uw bibliotheek selecteren of een nieuwe foto maken om te gebruiken. Toen we de pagina op een laptop bezochten, was de enige optie het kiezen van een bestand van uw computer. Hoe dan ook, zodra je de foto hebt geüpload, tik of klik je op de groene knop “Foto herstellen” en wacht je op het eindproduct. Het herstelproces duurt ongeveer 15 tot 20 seconden. Eerst verschijnt uw originele afbeelding aan de linkerkant en een aantal seconden later verschijnt de herstelde afbeelding aan de rechterkant. Er is een link onder de herstelde foto waarop u direct kunt klikken om deze te downloaden. Dat is het!.

Natuurlijk, als een foto is beschadigd en een deel van iemands gezicht is afgescheurd, kan GFPGAN deze niet opnieuw laten verschijnen, maar de tool kan de kwaliteit verbeteren van wat er is. Gebruik deze gratis tool om gezichten in oude familiefoto’s te herstellen. En het is gratis! Door je te abonneren ga je akkoord met de Gebruiksvoorwaarden en het Privacy beleid. Volgens de ByteXD-post kun je, naast het repareren of herstellen van gezichten in oude foto’s, GFPGAN ook gebruiken om de resolutie van de hele afbeelding te verhogen. En omdat de tool werkt met kunstmatige intelligentie, kan het ook handig zijn als je AI-kunstportretten moet repareren. ByteXD biedt instructies voor zowel het opschalen als het verbeteren van de kwaliteit van AI-kunstportretten, voor mensen die geïnteresseerd zijn in die functies.

Zie verder https://bit.ly/3qbPHeH
Degenen die de code willen downloaden, kunnen dit gratis doen of de bestaande demo online bezoeken om het zelf te proberen.