Genografie: Genetische genealogie

0
417

Deze nieuwe website wil een mengvat zijn van de kennis uit onderzoek van onze genen. Het is iets nieuws met een aardige uitleg  van de waarde van DNA-onderzoek in het kort. De initiatiefnemers hopen daarmee de geschiedenis van de bevolking van de Lage landen te ontrafelen.

Voor uitwisseling van informatie is de Facebook groep Genografie geopend. Deze geeft iedereen die belangstelling heeft voor het gebruik van DNA voor de genealogie en de antropologie een forum voor gedachte-uitwisseling en discussie. Doelstelling is om kennis over genetische genealogie en Genografie te delen en elkaar te helpen bij het interpreteren van de uitslagen van de DNA-testen.

Nederlanders hebben al uitgebreid genografisch onderzoek gedaan. Bij een aantal publicaties wordt de genealogie vergeleken met de genografie. Het is zeer boeiend de veranderingen te volgen die in loop der tijd optreden in de haplotypen van de verschillende familietakken. Zie: DNA Stambomen.

Een begin is gemaakt het opzetten van een  studie van onze verre voorouders en geeft overzicht van alle haplogroepen van het Y-DNA en mt-DNA.

Zie de website: https://www.genografie.nl/