Genealogie Jill Tracy Jacobs: first lady VS

0
322

Dr. Jill Tracy Biden-Jacobs is een Amerikaanse lerares-docent. Ze is de vrouw van advocaat en politicus Joe Biden , die onlangs tot president van de Verenigde Staten werd gekozen. Joe was eerder ook de 47e vice-president van de Verenigde Staten. Jill was dus de Second Lady van de Verenigde Staten, van 2009 tot 2017. Jill is de eerste persoon met een significante Italiaanse afkomst die is getrouwd met een persoon die tot president of vice-president van de Verenigde Staten is gekozen. Gill werd geboren in Hammonton, New Jersey, de dochter van Bonny Jean (Godfrey) en Donald Carl Jacobs, en groeide op in Willow Grove, Pennsylvania. Zij en haar vier jongere zussen verhuisden verschillende keren terwijl ze nog heel jong waren, maar zij brachten het grootste deel van hun jeugd door in Willow Grove, Pennsylvania. Haar vader, Donald C. Jacobs (1927–1999), was een bankbediende en werd later hoofd van een spaar- en kredietfaciliteit in Chestnut Hill, Pennsylvania. Zijn familienaam was oorspronkelijk Giacoppa voordat haar Italiaanse grootvader deze naam verengelste. Haar moeder, Bonny Jean Godfrey (1930–2008), was een huisvrouw en van Iers-Schotse afkomst. Haar ouders waren Harold Godfrey 1904-1982 en Mabel Frances Boardman 1906-2004.

Het gezin ‘waarin Jill opgroeide was  Presbyterian doch niet bijzonder religieus. Maar in de negende klas volgde Jacobs zelfstandig lessen om lid te worden van de presbyteriaanse kerk. Jill Jacobs was altijd van plan om haar eigen carrière te hebben. Ze begon te werken op 15-jarige leeftijd, waaronder serveerster aan de Jersey Shore. Ze ging naar de Upper Moreland High School, waar ze enigszins rebels was en genoot van haar sociale leven, maar altijd van Engelse les hield. Na het behalen van haar middelbareschooldiploma en een korte flirt met de opleiding modemarketing, switchte ze op haar negentiende naar de studie Engels aan de University of Delaware. In de jaren die volgden, haalde ze naast die bachelor ook twee masterdiploma’s en tenslotte promoveerde zij op een onderwijskundig thema. Als lerares Engels gaf ze 13 jaar les op de middelbare school. Verder gaf ze volwassenenonderwijs aan oudere patiënten met psychische problemen en sinds 2009 is ze docent in de Engelse taal aan de Northern Virginia Community College. Sinds 1993 leidt Jill, hier met dochter Ashley, een stichting – de Biden Breast Health Initiative – die zich ten doel stelt meisjes en jonge vrouwen voor te lichten over het belang van vroege diagnostiek van borstkanker. 

In 1975 leerde Biden zijn latere tweede vrouw kennen, lerares Jill Tracy Jacobs, tijdens een zogenaamde “blind date” die was georganiseerd door Bidens broer die haar van uit advertenties kende. Jill was gedurende haar studenten tijd  een model. Zij huwden in New York op 17 juni 1977. Ook Jill was rooms-katholiek. Uit hun huwelijk werd nog een dochter geboren: Ashley Blazer (geboren in 1981).
De oudste zoon van Biden haar stiefzoon, Beau Biden, diende later in Irak als officier (majoor) en kreeg diverse onderscheidingen. Hij  was minister van Justitie in Delaware. Beau overleed in 2015 aan hersenkanker, waardoor twee van de vier kinderen van Jo overleefden. Haar stiefzoon Hunter werd advocaat en lobbyist.
De opa van Jill was Dominic Giacoppa, een Siciliaanse migrant. Dus is zij opgegroeid met het eten van een Italiaanse maaltijd op zondag, met de bruidssoep en de braciole en zelfgemaakte pasta. De grootvader van Jill was Dominic / Domenic J. Giacoppa / Giacoppo / Jacobs (de zoon van Gaetano Giacoppa en Concetta Squatrito).

De grootvader van Jill Jacobs Biden, Domenico Giacoppo, werd geboren in dit afgelegen, ongebruikelijke gehucht waar slechts 500 mensen wonen te midden van fluorescerende groene heuvels en zuurstofrijke lucht. Het pittoreske cluster van oude felgekleurde boerenwoningen biedt een schilderachtig uitzicht op de prachtige vulkaan. Domenico Giacoppo was een peuter van amper 2 jaar oud toen zijn familie in 1900 de Atlantische Oceaan overstak naar Ellis Island en zich later vestigde in Hammonton, New Jersey. De familienaam Giacoppo werd veramerikaniseerd tot Jacobs.

De grootmoeder van Jill was Mable / Mabel Sarah Blazer (de dochter van William G. Blazer en Louisa / Louise P. Roller). Mable werd geboren in New Jersey, uit Duitse ouders. William was de zoon van Jacob Blazer en Christiana Grebe. Grootvader van moederskant was Harold Godfrey, Jr. (de zoon van Harold Godfrey en Elizabeth Layton Godfrey). Jills grootvader Harold werd geboren in New Jersey. Jills overgrootvader Harold was de zoon van Jesse Somers Godfrey en Emily Cameron Van Gilder / Vangilder. Elizabeth was de dochter van Reuben Somer Godfrey en LaDora V. Layton. Jills betovergrootmoeder Emily had een gedeeltelijke Nederlandse en Franse Hugonoten afkomst. Ze stamde af van Daniel Perrin, een Fransman uit Normandië, die een van de eerste permanente Europese inwoners van Staten Island, New York was.

Grootmoeder van Jills moederskant heette Mabel Frances Boardman (de dochter van Archibald Boardman en Josephine). Mabel werd geboren in New Jersey. Archibald was de zoon van Edward Boardman en Agnes Curry, die Schots was.

Etniciteit:
vader – Italiaans / Siciliaans, Duits
moeder – Engels, een beetje Schots, verre Nederlanders, Franse hugenoten en Duitse Roots