Gemeentearchief Vlissingen naar Zeeuws Archief

0
130

Op 18 december 2019 werd in het stadhuis van Vlissingen een dienstverleningsovereenkomst (DVO) getekend. Hiermee brengt de gemeente Vlissingen per 1 januari 2020 het gemeente-archief van Vlissingen officieel over naar het Zeeuws Archief.

Het beheer en de toegankelijkheid van de Vlissingse archieven is daarmee voor de toekomst veilig gesteld en de medewerkers van het gemeentearchief Vlissingen behouden hun baan. Zij komen in dienst bij het Zeeuws Archief.

Tijdens de ondertekening werd wederzijds waardering uitgesproken voor de wijze waarop het traject verlopen is.

Het Zeeuws Archief heeft ruim 100 jaar ervaring in het beheren en toegankelijk maken en houden van informatie en loopt sinds het digitale tijdperk vooraan in het duurzaam digitaal archiveren. Naast de Rijksarchieven van Zeeland en de archieven van de Provincie Zeeland en het Waterschap beheert het Zeeuws Archief ook de gemeentearchieven van Middelburg, Veere, Kapelle en Terneuzen en zijn stappen gezet voor een samenwerking met het gemeentearchief van Schouwen-Duiveland.

Het archiefdepot van het gemeentearchief Vlissingen behoudt zijn functie als opslagruimte voor een deel van de archieven. De Vlissingse archieven zullen worden ingepakt, verhuisd en ingebed in het systeem van het Zeeuws Archief. Hierdoor zijn de stukken tijdelijk niet opvraagbaar. Per 1 maart 2020 zijn de stukken van het gemeentearchief Vlissingen te raadplegen bij het Zeeuws Archief.