De pc en de Macintosh sterven uit

0
93

De meeste hedendaagse genealogen gebruiken een soort computerprogramma om de informatie bij te houden die tijdens hun zoekopdrachten is gevonden. Populaire programma’s zijn RootsMagic, Legacy Family Tree, Family Tree Builder, Reunion, Family Historian, AncestralQuest, Family Tree Maker, Heredis, Mac Family Tree en nog veel meer. Ze hebben allemaal één ding gemeen: ze raken allemaal verouderd.

Windows-computers worden meestal ‘personal computers’ of pc’s genoemd. Macintosh-computers zijn eigenlijk ook personal computers en komen ook in aanmerking voor de term ‘personal computers’ of pc’s. In dit artikel wordt de term ‘pc’ gebruikt om zowel naar Windows- als Macintosh-desktop- en laptopsystemen te verwijzen.

De pc-industrie verliest nu geld. Na ongeveer drie decennia van spectaculaire groei, daalt de verkoop van pc’s nu elk jaar. Marktonderzoeksuitrusting IDC heeft onlangs hun schattingen bijgewerkt, en ze projecteren nu een daling van bijna 5 procent in pc-verkoop dit jaar. Het bedrijf had eerder een voorspelling van een daling van 3,3 procent. PC-fabrikanten, waaronder Dell, Lenovo, Apple, Hewlett-Packard, Asus, Acer en anderen, rapporteren allemaal een dalende omzet.

De cijfers weerspiegelen het aantal verkochte pc’s. Bij het onderzoeken van de winst zijn de cijfers echter nog slechter. Niet alleen neemt het aantal verkochte pc’s af, maar de totale winst daalt zelfs nog sneller. De pc’s van vandaag zijn goedkoper dan ooit, wat resulteert in minder en minder winst per verkochte computer. De combinatie van minder computers die worden verkocht plus lagere winst per computer is “dubbel probleem” en baart de leidinggevenden van bijna elke computerfabrikant zorgen.

Bedrijven die software produceren – inclusief bedrijven die genealogiesoftware produceren – maken zich ook zorgen over hun toekomst. De verkoop van alle soorten Windows- en Macintosh-software neemt elk jaar af.

Voor bedrijfsleiders die de toekomst kunnen zien, zijn de vooruitzichten echter zeker niet somber. Terwijl de pc-verkoop snel daalt, schiet de verkoop van mobiele apparaten als een raket omhoog. De hardware- en softwarebedrijven die zich kunnen aanpassen aan de eisen van de nieuwe markt, kunnen waarschijnlijk nog minstens tien jaar en waarschijnlijk zelfs langer winstgevend blijven.